Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında ikinci hafta heyecanı devam ediyor: Manchester United’ın rakibi Villarreal – Juventus ile Chelsea, İtalya’da kozlarını paylaşacak

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında ikinci hafta karşılaşmaları, bugün (29 Eylül) oynanacak maçlar ile sona erecek. Manchester United, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi finalini kaybettiği Villarreal’i konuk edecek. Gecenin maçında ise Juventus, son Devler Ligi şampiyonu Chelsea ile İtalya’da kozlarını paylaşacak. Karşılaşmalar, dijital içerik platformu Exxen’den naklen yayınlanacak.

Old Trafford, UEFA Avrupa Ligi finalinin rövanşına ev sahipliği yapacak

Manchester United, UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu ikinci hafta maçında geçen sezon UEFA Avrupa Ligi finalinde boyun eğdiği Villarreal’i Old Trafford’da ağırlayacak. Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak karşılaşmayı, Almanya Futbol Federasyonu’ndan Felix Zwayer yönetecek. 

Manchester United, kötü gidişatına son vermek istiyor

UEFA Şampiyonlar Ligi’ne Young Boys mağlubiyeti ile başlayan Manchester United, son haftalarda sancılı bir süreçten geçiyor. Kırmızı Şeytanlar, İngiltere Lig Kupası’nda West Ham United’a elenirken ligde ise sahasında ağırladığı Aston Villa’ya mağlup oldu. 

Manchester United, Villarreal’i ise beş Avrupa kupası maçında da mağlup etmeyi başaramadı. Bu beş karşılaşmanın hepsi, beraberlik ile sona ererken dört maçta ise gol sesi çıkmadı. Öte yandan Kırmızı Şeytanlar, İspanyol takımları ile oynadığı son yedi karşılaşmada üç beraberlik ve dört mağlubiyet alarak galibiyet yüzü göremedi. Villarreal maçı ise Cristiano Ronaldo için farklı bir anlam da taşıyor. Portekizli yıldız, bu maçta forma giymesi halinde UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde en fazla maça çıkan futbolcu olarak tarihe geçecek. Ronaldo, şu ana kadar 177 karşılaşmada süre aldı. Ancak Ronaldo, Villarreal karşısına çıktığı dört maçta da fileleri havalandırmayı başaramadı. 

Villarreal, İngiltere deplasmanından puan ile dönmenin peşinde

UEFA Şampiyonlar Ligi’ne Atalanta beraberliği ile ”Merhaba!” diyen Villarreal, Manchester United deplasmanından puan çıkartmanın peşinde. Unai Emery’nin öğrencileri, bu sezon ise beraberliklere ambargo koymuş durumda. Villarreal, 2021-2022 sezonunda çıktığı yedi resmi maçta altı beraberlik ve bir galibiyet aldı. 

Avrupa arenasında çıktığı son 16 maçı da kaybetmeyen Villarreal, bu karşılaşmalarda 12 galibiyet ve dört beraberlik alarak önemli bir başarının altına imza attı. İspanya temsilcisi, bu süreçte Manchester United’ı da UEFA Avrupa Ligi finalinde mağlup ederek mutlu sona ulaşmıştı. 

Juventus’un rakibi son UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea

Juventus, UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu ikinci hafta maçında Chelsea’yi konuk edecek. Allianz Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak. Mücadeleyi, İspanya Futbol Federasyonu’ndan Jesús Gil Manzano yönetecek. 

Juventus, alacağı galibiyet ile taraftarlarını mutlu etmek istiyor

Massimiliano Allegri yönetiminde 2021-2022 sezonuna başlayan Juventus, İtalya Serie A’da şu ana kadar oynadığı altı karşılaşmada iki galibiyet, iki beraberlik ve iki mağlubiyet alarak yalnızca sekiz puan toplayabildi. İtalya temsilcisi, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçında ise Malmö’yü 3-0 mağlup etti. 

Devler Ligi’nde oynadığı son 12 grup maçının 11’ini kazanan Juventus, bu karşılaşmaların yedisinde kalesini gole kapatmayı başardı. Torino ekibi, Chelsea ile bugüne kadar dört kez karşılaştı. Her iki ekip de sahadan birer kez galibiyet ile ayrıldı. Son oynanan karşılaşmayı ise Juventus 3-0’lık skor ile kazandı. 

Chelsea’de hedef üç puan 

Son UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea, bu sezona da fırtına gibi başladı. Maviler, ligde oynadığı altı karşılaşmada dört galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Chelsea’nin tek yenilgisi, geçen hafta oynanan Manchester City maçında geldi. 

Chelsea, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne ise Zenit’i 1-0 mağlup ederek iyi bir başlangıç yaptı. Öte yandan Maviler’in savunma hattı parmak ısırtıyor. Thomas Tuchel’in öğrencileri, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çıktıkları son 14 karşılaşmada yalnızca dört gol yedi ve bu maçların 10’unda kalesini gole kapattı. Chelsea, Devler Ligi’nde çıktığı son 32 maçta ise 20 galibiyet ve dokuz beraberlik alarak sadece üç maçta yenilgi yaşadı. Ancak İngiltere temsilcisi, İtalyan takımlarına konuk olduğu son dört UEFA Şampiyonlar Ligi maçında da rakiplerine boyun eğdi. 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde günün programı şöyle: 

19.45 Atalanta (İtalya) – Young Boys (İsviçre)

19.45 Zenit (Rusya) – Malmö (İsveç)

22.00 Bayern Münih (Almanya) – Dinamo Kiev (Ukrayna)

22.00 Benfica (Portekiz) – Barcelona (İspanya)

22.00 Manchester United (İngiltere) – Villarreal (İspanya)

22.00 Wolfsburg (Almanya) – Sevilla (İspanya)

22.00 Red Bull Salzburg (Avusturya) – Lille (Fransa)

22.00 Juventus (İtalya) – Chelsea (İngiltere)

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.