Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD ve Katar’dan Lübnan Hizbullahı’na ortak yaptırım kararı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Katar, Lübnan Hizbullahı’na karşı ortak yaptırım uygulayacaklarını açıkladı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İran destekli terör grubunun “küresel finansörler ve paravan şirket ağlarını” kullandığını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yönetimi çarşamba günü (29 Eylül), müttefiki Katar ile koordineli olarak Lübnan Hizbullahı’na yönelik maddi yardımda bulunanlara yaptırımlar uyguladığını duyurdu.

ABD Hazine Bakanlığı, Lübnan Hizbullahı’na gizlice on milyonlarca dolar gönderdiğini belirttiği Katar uyruklu Ali el-Banai ve Ali Lari’nin de aralarında bulunduğu yedi kişi hakkında işlem başlattığını duyurdu. 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hizbullah’ın “kötü niyetli faaliyetlerini desteklemek için küresel finansörler ve paravan şirket ağlarını” kullandığını söyledi ve Katar’ın işbirliğini övdü. Blinken, “Katar ile ortak kararımız, bugüne kadar Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi ortağı ile gerçekleştirdiğimiz en önemli ortak eylemlerden birini temsil ediyor ve terörizmin finansmanı ile mücadele konusunda kapsamlı ikili işbirliğimizin altını çiziyor” dedi.

Antony Blinken

ABD Hazine Bakanlığı, Bahreyn’in de el-Benai’nin yeğeninin adadaki banka hesaplarını dondurarak harekete geçtiğini ve üç kişiye dava açacağını duyurdu.

Katar’ın ABD ile ilişkisi ağustos ayında, Taliban’ın kontrolü ele geçirmesi ile birlikte, Afganistan’dan tahliye edilen 100 bin kişinin yarısından fazlasının geçiş noktası haline gelmesi ile canlanmıştı.

Kaynak: The Times of Israel

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.