Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Britney Spears’ın babası Jamie Spears’ın vasilik yetkileri askıya alındı

ABD’li ünlü şarkıcı Britney Spears’ın babasının vasilik yetkileri askıya alındı. 2008 yılında baba Jamie Spears’a, akıl sağlığından endişe edilen kızının vasilik görevi verilmişti. Ancak şarkıcı, babasının vasilik yetkilerini kötüye kullandığı gerekçesiyle Los Angeles mahkemesine başvurmuştu. Mahkeme kararıyla, vasilik görevi Spears’ın belirlediği başka bir kişiye verildi.

BBC’nin haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı ünlü şarkıcı Britney Spears’ın babasının vasiliği, yetkilerini kötüye kullandığı gerekçesiyle askıya alındı. Baba Jamie Spears, Britney Spears’ın akıl sağlığı ile endişeler nedeniyle 2008 yılında vasi olarak atanmıştı. Los Angeles Mahkemesi çarşamba günü (29 Eylül), Britney Spears’ın vasiliğini babasından alarak şarkıcı tarafından belirlenen başka bir kişiye verdi. Vasilik yetkilerini kötüye kullandığını reddeden Jamie Spears, şarkıcının başka bir vasi talep etmesinin ardından eylül ayında görevini sona erdirmek için başvuruda bulunmuştu.  

Britney Spears

Vasilik, demans ya da akıl hastalıkları nedeniyle kendi kararlarını veremeyen kişilere mahkeme tarafından bir koruyucu atanması anlamına geliyor. Britney Spears akıl sağlığı ile ilgili endişeler nedeniyle 2008 yılında iki kez hastaneye yatırılmış, Jamie Spears’a kızının vasilik görevi verilmişti. Bu kapsamda, Jamie Spears’a verilen vasilik yetkileri iki bölüme ayrılıyordu. Birincisi, şarkıcının malvarlıkları ve mali işlerini kapsarken, diğeri Spears’ın kişisel güvenliğini içeriyordu.

“Jamie Spears 2019’dan beri kızının kişisel koruyucusu değil”

Baba Jamie Spears, başlangıçta vasiliğin her iki bölümünden de sorumluyken, 2019’da sağlık sorunları nedenleriyle kızının kişisel koruyuculuk görevinden ayrıldı. Öte yandan baba, şarkıcının mali işleri ve malvarlığı ile ilgili yetkileri elinde tutmaya devam ediyordu.

Jamie Spears: “Yeni vasi Zabel kızımın servetini yönetmek için uygun biri değil”

Los Angeles Mahkemesi, Britney Spears’ın babasının vasiliğini resmen sona erdirdi. Mahkeme, baba Jamie Spears’ın yerine şarkıcının hukuk ekibiyle birlikte belirlediği muhasebeci John Zabel’i atadı. Jamie Spears ise Zabel’in, kızının 59 milyon dolarlık servetini yönetmek için uygun biri olmadığını iddia etti. Ancak mahkeme şarkıcının çıkarlarını göz önünde bulundurarak vesayetin “derhal” Zabel’e devredilmesine karar verdi. Britney Spears’ın avukatları ayrıca, şarkıcıya atanan vasiliğin tamamen sona erdirilmesi için önümüzdeki 30-45 gün içinde yeni bir duruşma yapılmasını talep etti.

Britney Spears-Toxic

Britney Spears: “Akıl sağlığı merkezinde alıkonuldum”

Babasının vasiliğine son vermek için açtığı davanın 23 Haziran’daki duruşmasında Britney Spears, 20 dakikalık bir ifade vermiş ve babasının vasiliği altında yaşadıklarını anlatmıştı. Spears, babasının kendisini iradesi dışında bir akıl sağlığı merkezinde tuttuğunu iddia etmişti. Babasının kendisini doğum kontrol hapı kullanmaya zorladığını ve bu şekilde muhtemel bir gebeliğin önüne geçmeye çalıştığını öne süren Spears, Vasilik yetkilerinin gerçekten kötüye kullanıldığına inanıyorum. Sadece hayatımı geri istiyorum demişti.

Britney Spears-Oops!…I Did It Again

#FreeBritney Hareketi

39 yaşındaki Britney Spears daha önce babasının vasilik yetkilerinin elinden alınması için iki kez başvuruda bulunmuştu. Şarkıcının avukatı, baba Jamie Spears’ı vasilik görevine son vermek koşuluyla kızından 2 milyon dolar talep etmekle suçlamıştı. Jamie Spears eylül ayında beklenmedik bir şekilde 13 yıllık vasilik anlaşmasını sona erdirmek için başvuruda bulundu.

Britney Spears’ın dünyanın dört bir yanındaki hayranları sosyal medya üzerinden #FreeBritney (Britney’e özgürlük) etiketleriyle şarkıcının davasına destek verdi. Bazı hayranları, duruşmanın yapıldığı binanın önünde Spears’ın ünlü “Hit Me Baby One More Time” şarkısını seslendirdikleri bir gösteri düzenledi. Şarkıcının İngiltere’deki hayranları da aynı saatlerde Londra’nın Trafalgar Meydanı’nda “FreeBritney” mitingi düzenleyerek Spears’a destek verdi.

Derleyen: Ayşen Yaman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.