Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EuroLeague geri sayımı (1) – ALBA Berlin, Aito Garcia Reneses’siz, takım kültürünü devam ettirmeye çalışacak

2020-2021 normal sezonu bitirdiği sıra: 15.

Medyascope’a göre sıralama tahmini: 18.

Alba Berlin’da gelenler ve gidenler

Koç: Israel Gonzalez

Yeni transferler: Yovel Zoosman (SF, Maccabi Tel Aviv), Jaleen Smith (PG-SG, Riesen Ludwigsburg)

Sözleşme uzatanlar: Maodo Lo (PG), Malte Delow (PG-SG), Johannes Thiemann (C)

Takımdan ayrılanlar: Jayson Granger (PG, Baskonia), Peyton Silva (PG, New Zealand Breakers), Niels Giffey (SG-SF, Zalgiris Kaunas), Simone Fontecchio (SF, Baskonia)

Aito Garcia Reneses’in ayrılışı ve yerine geçen Israel Gonzalez

Avrupa basketbolunun en değerli koçlarından biri olan Aito Garcia Reneses, artık 2017’den beri çalıştırdığı ALBA Berlin’in başında yer almayacak. 74 yaşındaki koç, ALBA ile Almanya’da üç kupa kazanırken 2019’da EuroCup’ta yılın koçu seçildi. Avrupa basketbolunun izlemesi en keyifli takımlarından birini yarattı.

Aito Garcia Reneses’in yokluğu çok büyük bir boşluk olsa da yerine gelen Israel Gonzalez, Reneses’in teknik ekibinde yer alan bir isimdi. ALBA Berlin gibi EuroLeague’de beklentinin şampiyonluktan ziyade sahada doğru bir karakter ve basketbol sergilemek olan bir kulübe, bu devir teslim çok yakıştı. 46 yaşındaki İspanyol Gonzalez yönetimindeki ALBA’nın parkeye yansıtacakları merakla bekleniyor.

Peyton Silva ve Simone Fontecchio’nun kaybı

2021 yazında transfer dönemini sakin geçiren takımlardan biri olan ALBA Berlin, Marcus Eriksson, Luke Sikma gibi takımın çekirdeğinde yer alan değerli oyuncuları korudu ancak Peyton Silva ve Simone Fontecchio’yu kaybetti.

2020-21 sezonunda EuroLeague’de 10,6 sayı, 3,4 ribaund, 1,6 asist ile potansiyelini ortaya koyan Fontecchio, bir diğer geliştirici kulüp Baskonia’ya transfer oldu. Beş sezondur takımın sayı ve asist ile skor gücünün önemli bir parçası olan Peyton Silva ise Avrupa’dan ayrıldı ve Avustralya’ya gitti.

Tamir Blatt EuroLeague sahnesinde

ALBA Berlin Payton Silva’nın yokluğunu, Avrupa basketboluna iz bırakmış koçlardan David Blatt’in oğlu Tamir Blatt ile doldurmaya çalışacak. Avrupa basketbolunu yakından takip edenlerin ismini muhtemelen duymuş olduğu Tamir, ilk kez EuroLeague sahnesinde boy gösterecek.

İsrail’de Hapoel Jerusalem formasıyla kendini gösteren, 2019’da FIBA Şampiyonlar Ligi’nin en iyi genç oyuncusu seçilen 24 yaşındaki İsrailli oyun kurucu, geçen sezon tüm kulvarlarda maç başına 11,2 sayı, 2,4 ribaund ve 7,4 asist kaydetti.

Yovel Zoosman ve Jaleen Smith transferleri

ALBA kadrosunu iki potansiyelli isim ile takviye etti: Yovel Zoosman ve Jaleen Smith. Fontecchio’dan boşalan yerde Louis Olinde ile üç numara pozisyonunu paylaşacak Zoosman, Maccabi Tel Aviv’e kıyasla daha fazla sorumluluk alacağı bir ortama geliyor. 2018 FIBA U20 Avrupa Şampiyonası’nın en değerli oyuncusu 23 yaşında İsrailli forvet, Maccabi’de fırsat buldukça zaman zaman gösterdiği potansiyelini sahaya yansıtabilmek için cesur ve doğru bir karar verdi.

Kombo gard pozisyonunda oynayan Jaleen Smith, ikişer yıl Almanya’da USC Heidelberg’de ve Riesen Ludwigsburg’da ortaya koyduğu performansla bir üst seviyeye çıkma şansı yakaladı. 26 yaşındaki ABD’li oyuncu, geçen sezon Almanya ligi BBL’de MVP ödülünün sahibi oldu.

ALBA Berlin’in keyif veren oyun yapısı, dolu tribünleri, takip edilesi oyuncuları ile yine EuroLeague’in ilgi çekici takımlarından biri olarak parkede yer alacak. 

ALBA Berlin’in EuroLeague 2020/2021 sezonundaki CSKA Moskova galibiyetinin özeti:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.