Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (191): Türkiye’de kadın ve LGBTİ+ hareketlerinin barış mücadelesi – Güneş Daşlı ve Nisan Alıcı ile söyleşi

Demokrasi, Barış ve Alternatif Politikalar Araştırma Derneği (Demos) araştırmacıları Güneş Daşlı, Nisan Alıcı ve Güley Bor, Türkiye’de barış mücadelesi yürüten kadın ve LGBTİ+ örgütlerinin barış anlayışlarını ve mücadele pratiklerini, Türkiye’de Kürt sorununa dayalı çatışmanın barışa evrilmesi için gerçekleşmiş çözüm sürecini (2013-2015) merkeze alarak yaptıkları incelemeyi geçtiğimiz haftalarda raporlaştırdı. Bu yayında, Daşlı ve Alıcı raporun bulgularını, izleyicilerimizle paylaşıyor: “Barış sürecine kadın ve LGBTİ+ örgütlerinin gözünden bakabilmek ve oradaki kıymetli birikimi, hafızayı kaydedebilmek için…”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.