Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde temsilcilerimiz sahne alıyor: Fenerbahçe’nin Olympiakos karşısındaki tek hedefi üç puan – Fatih Terim, Jorge Sampaoli’ye karşı

UEFA Avrupa Ligi gruplarında heyecan, bugün (16 Eylül) oynanacak karşılaşmalar ile devam edecek. Temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Galatasaray’ı ise zorlu rakipler bekliyor. Sarı-lacivertliler, saat 19.45’te Yunanistan temsilcisi Olympiakos’u Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda ağırlayacak. Sarı-kırmızılılar ise saat 22.00’de Fransız temsilcisi Olimpik Marsilya ile deplasmanda kozlarını paylaşacak. Karşılaşmalar, dijital içerik platformu Exxen’den naklen yayınlanacak.

Fenerbahçe’nin rakibi Olympiakos

Temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu ikinci maçında Olympiakos ile karşı karşıya gelecek. Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 19.45’te başlayacak. Mücadeleyi, İspanya Futbol Federasyonu’ndan Alejandro Hernandez yönetecek

Fenerbahçe’de tek hedef galibiyet

Vitor Pereira’nın teknik direktörlük koltuğuna oturması ile çıkışa geçen Fenerbahçe, Süper Lig’de oynadığı yedi karşılaşmada beş galibiyet ve bir beraberlik alarak 16 puan topladı. Liderlik koltuğuna yükselen Sarı-lacivertliler, bu karşılaşmalarda rakip filelere 10 gol atarken kalesinde ise beş gol gördü. 

UEFA Avrupa Ligi’ne Eintracht Frankfurt beraberliği ile başlayan Fenerbahçe, grubundaki ikinci maçında Olympiakos’u yenmek amacında. Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında Yunanistan temsilcileri ile oynadığı üç karşılaşmada iki galibiyet ve bir beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Öte yandan Sarı Kanarya, UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı son 12 iç saha maçında dokuz galibiyet ve üç beraberlik aldı. 

Fenerbahçe’nin Olympiakos maçındaki en büyük silahı ise Enner Valencia olacak. Valencia, bu sezon çıktığı yedi maçta dört gol ve iki asistlik performansa imza attı. 

‘’Hedefimiz, yarın kazanmak’’

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Olympiakos maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu. Bir dönem teknik direktörlüğünü yaptığı Yunanistan temsilcisinin büyüklüğüne vurgu yapan Pereira şunları söyledi: ”Hiç şüphe yok ki zor maç olacak yarın. İyi ve tecrübeli bir takıma karşı oynayacağız. Onlar da bizim gibi büyük bir kulüp. Portekizli hocaları var, onunla da zaten arkadaşız. Yarın birbirimize karşı daha iyi olmak için karşılaşacağız. Hedefimiz, yarın kazanmak. Grupta birbirine yakın takımlar var. Bu grupta herhangi bir takımın, diğerlerinden çok üstün olduğunu düşünmüyorum. Lider olmak için yarışan dört takım var.”

Olympiakos, eski Galatasaraylı Henry Onyekuru’ya güveniyor

Yunanistan futbolunun en önemli temsilcisi Olympiakos, ligde şu ana kadar dört maça çıktı. Pedro Martins’in öğrencileri, bu karşılaşmalarda üç galibiyet ve bir beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Olympiakos, dört karşılaşmada rakip fileleri sekiz kez sarsarken kalesinde ise yalnızca iki gole izin verdi. 

Olympiakos, UEFA Avrupa Ligi’ne Royal Antwerp galibiyeti ile başladı. Fenerbahçe deplasmanından da puan veya puanlarla dönerek avantajı eline geçirmek isteyen Yunanistan temsilcisi, Türk takımlarına rakip olduğu son altı maçın yalnızca birinde sahadan yenik ayrıldı. Olympiakos, bu karşılaşmaların üçünü kazanmayı başardı.

Olympiakos’un kadrosunda eskiden Fenerbahçe’de forma giymiş Mathieu Valbuena ve Galatasaray’da top koşturmuş Henry Onyekuru da yer alıyor. Özellikle Onyekuru, Fenerbahçe maçlarını çok seviyor. Nijeryalı yıldız, Kadıköy deplasmanında çıktığı üç maçta iki gol attı. 

Galatasaray, zorlu Fransa deplasmanında

Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nun ikinci hafta maçında Olimpik Marsilya deplasmanına konuk olacak. Velodrome Stadı’nda oynanacak karşılaşma, saat 22.00’de başlayacak. Mücadeleyi, Polonya Futbol Federasyonu’ndan Pawel Raczkowski yönetecek.

Galatasaray, Fransa’dan puan ile dönmek istiyor

Fatih Terim’in teknik direktörlüğünü yaptığı Galatasaray, şu ana kadar Süper Lig’de yedi maça çıktı. Cimbom, bu karşılaşmalarda üç galibiyet, iki beraberlik ve iki yenilgi alarak 11 puan toplayabildi. Galatasaray, bu karşılaşmalarda rakip filelere 10 gol atıp kalesinde 10 gol gördü. 

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’ne ise Lazio galibiyeti ile başladı. Grubun ikinci haftasında da puan veya puanlar almak isteyen Cimbom, Avrupa kupalarında Fransız takımlarına konuk olduğu 10 maçın yalnızca ikisini kazanabildi. Galatasaray’ın Avrupa arenasındaki deplasman karnesi de oldukça kötü. Sarı-kırmızılılar, ön elemeler haricinde çıktığı son 19 Avrupa kupası maçını da kazanamadı. Galatasaray, son yedi maçta ise gol dahi atma başarısı gösteremedi. 

Olimpik Marsilya karşısında zor bir maça çıkacak Galatasaray, Brezilyalı stoperi Marcao’nun takıma katılmasını avantaja çevirmek isteyecek. Süper Lig’de aldığı sekiz maçlık ceza yüzünden takımını yalnız bırakan Marcao, Galatasaray’ın Lazio’yu 1-0 yendiği maçta çok iyi bir istatistiğe imza atmıştı. OPTA verilerine göre Marcao, Lazio’ya karşı yedi pas arası yaparak UEFA Avrupa Ligi’nin ilk maç haftasında en fazla pas arası yapan futbolcu olmuştu.

‘’İyi bir takım ile karşılaşacağız’’

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Olimpik Marsilya maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu. Terim, Fransa temsilcisinin güçlü bir ekip olduğunun altını çizdi: ”Özellikle bu sene lige çok iyi başladı Marsilya. bir-iki maçtır istediği neticeyi alamasa da çok iyi bir takımla oynayacağımızdan emin olabilirsiniz. Onlar ilk maçı Lokomotiv ile oynadılar. Son dakikada berabere kaldılar, öndelerdi. Fransa Ligi’nde de çok iyi başladılar. İyi bir kadroya sahip. Eğer oyun içinde konsantrasyonunuzu kaybederseniz, bunun cezasını kesebilecek yeteneklere sahipler. Bunun için rakibimize saygı duyuyoruz. İyi bir takımla oynayacağımızı rahat rahat söyleyebiliriz.”

Olimpik Marsilya, taraftarlarını mutlu etmek istiyor

Jorge Sampaoli yönetiminde göze hoş gelen bir futbol ortaya koyan Olimpik Marsilya, Fransa Ligue 1’e iyi başlangıç yaptı. Ligde oynadığı yedi karşılaşmada dört galibiyet, iki beraberlik ve bir mağlubiyet alan Marsilya, bu maçlarda rakip filelere 14 gol atarken kalesinde ise sekiz gol gördü.

Fransız temsilcisi, UEFA Avrupa Ligi’ne ise Lokomotiv Moskova beraberliği ile ”Merhaba!” dedi. Galatasaray maçı ile ilk üç puanlarını almak isteyen Olimpik Marsilya, temsilcilerimizi konuk ettiği beş Avrupa kupası maçının dördünü kazandı. Marsilya, en son ise 2018-2019 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele etmişti. Mavi-beyazlılar, o sezon sahasında oynadığı üç maçı da kaybederek hayal kırıklığı yaratmıştı. Öte yandan OPTA verilerine göre Jorge Sampaoli’nin öğrencileri, geçtiğimiz hafta oynanan karşılaşmalarda en fazla isabetli pas yapan (737) ve rakip ceza sahasında buluşan (39) takım oldu. Milli futbolcumuz Cengiz Ünder ise geçen hafta takımının tek golünü kaydeden isim olarak dikkat çekti. Cengiz, bu sezon çıktığı sekiz resmi maçta fileleri dört kez sarsmayı başardı. 

UEFA Avrupa Ligi’nde gecenin maçları:

https://twitter.com/EuropaLeague/status/1442398855618695168?s=20

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.