Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında ikinci hafta heyecanı sona erdi: Cristiano Ronaldo, son dakikada attığı gol ile gemisini kurtardı – Benfica, Barcelona’yı sahadan sildi

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında ikinci hafta heyecanı, dün (29 Eylül) oynanan karşılaşmaların ardından sona erdi. Manchester United, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi finalini kaybettiği Villarreal’i sahasında konuk etti. Kırmızı Şeytanlar, rakibini Alex Telles ve Cristiano Ronaldo’nun attığı goller ile 2-1 mağlup etti. Kırmızı Şeytanlar’da Portekizli yıldızın golü, 90+5. dakikada gelirken Villarreal’in maçtaki tek golünü ise Paco Alcacer attı. Günün öne çıkan maçında ise Benfica ile Barcelona, Işık Stadyumu’nda kozlarını paylaştı. Portekiz temsilcisi, oldukça zor günlerden geçen rakibini Darwin Nunez (2) ve Rafa Silva’nın attığı goller ile 3-0 mağlup etmeyi başardı.

Cristiano Ronaldo’su olan kazandı

Manchester United, UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu ikinci hafta maçında geçen sezon UEFA Avrupa Ligi finalinde boyun eğdiği Villarreal’i Old Trafford’da ağırladı. Karşılaşmayı, Almanya Futbol Federasyonu’ndan Felix Zwayer yönetti.

Manchester United ve Villarreal’in dizilişleri

UEFA Şampiyonlar Ligi’ne Young Boys mağlubiyeti ile adım atan Manchester United, Villarreal karşısında maça tutuk başladı. Sarı Denizaltılar, ilk 20 dakikalık bölümde Arnaut Danjuma ve Paco Alcacer ile üç mutlak gol şansı yakaladı. Ancak Manchester United’ın kalecisi De Gea, bu pozisyonlarda harika kurtarışlara imza atarak rakiplerine gol izni vermedi. Villarreal, ilk yarının kalan dakikalarında da etkili olan taraftı. Manchester United’a pozisyon şansı tanımayan İspanyol temsilcisi, aradığı golü ise bulmayı başaramadı. 

Müsabakanın ikinci yarısı, ilk yarının aksine tempolu geçti. İlk 45 dakikalık bölümde maçın mutlak hakimi gözüken Villarreal, 53. dakikada ise öne geçmeyi başardı. Danjuma’nın ceza sahasına sokulup ön direğe açtığı ortaya dokunan Alcacer, meşin yuvarlağı filelere yollayarak skoru 1-0’a getirdi. Karşılaşma boyunca oldukça kötü bir görüntü çizen Manchester United, kalesinde gördüğü bu golün ardından toparlandı. İlk tehlikeli pozisyonuna 56. dakikada Bruno Fernandes’in şutu ile giren Kırmızı Şeytanlar, kısa süre içerisinde de beraberlik golünü buldu. Fernandes, serbest vuruşta topu ceza sahasının dışında bekleyen eski Galatasaraylı Alex Telles’e gönderdi. Brezilyalı yıldız ise bu topa gelişine vurarak harika bir gole imza attı. Beraberlik golü, bir kez daha oyunun temposunun düşmesine neden oldu. Ancak beraberlik ile tamamlanacağı düşünülen karşılaşmada Cristiano Ronaldo, 90+5. dakikada sahne alarak takımına maçı kazandırdı. Jesse Lingard’ın pasında top ile buluşan Portekizli yıldız, dar açıda olmasına rağmen sağ çaprazdan çektiği şut ile skoru 2-1’e getirdi. 

Villarreal’i Cristiano Ronaldo’nun son dakikadaki golü ile deviren Manchester United, puanını üçe yükseltti. Villarreal ise bir puanda kaldı. 

Cristiano Ronaldo (36 yaş 236 gün), Bryan Robson’ın (vs Galatasaray) ardından Manchester United formasıyla Old Trafford’da Avrupa kupası golü atan en yaşlı oyuncu oldu.

Manchester United forması giyen Cristiano Ronaldo, Iker Casillas’ı geride bırakarak Şampiyonlar Ligi tarihinde en fazla maça çıkan oyuncu unvanını ele geçirdi. 

Cristiano Ronaldo, UEFA Şampiyonlar Ligi kariyerinde çıktığı 178 maçta 136 gol attı. 

Benfica, Barcelona karşısında zorlanmadı

Benfica, UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu ikinci hafta maçında Barcelona’yı sahasında ağırladı. Karşılaşmayı, İtalya Futbol Federasyonu’ndan Daniele Orsato yönetti. 

Benfica ve Barcelona’nın dizilişleri

Tarihinin en zor dönemlerinden birini geçiren ve UEFA Şampiyonlar Ligi’ne evindeki Bayern Münih mağlubiyeti ile başlayan Barcelona, grubundaki ikinci maçında Benfica deplasmanına konuk oldu. Karşılaşmaya çok hızlı başlayan ev sahibi, henüz üçüncü dakikada Darwin Nunez’in golü ile öne geçti. Barcelona, kalesinde gördüğü golün ardından oyunun kontrolünü eline almaya çalıştı ve üst üste önemli fırsatlar yakaladı. Ancak İspanyol temsilcisi; Luuk de Jong, Pedri ve Memphis Depay ile girdiği pozisyonlardan eli boş döndü. Karşılaşmanın ilk yarısı ise Benfica’nın 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. 

Benfica, ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıya da çok hızlı başladı. Takımını öne geçiren golü atan Nunez, 52. dakikada kalesinden açılan Marc-Andre ter Stegen’i çalımlayıp vuruşunu gerçekleştirdi fakat meşin yuvarlak yan direğe çarpıp auta çıktı. Benfica, 69. dakikada ise farkı ikiye çıkaran golü buldu. Joao Mario’nun şutunda kaleciden dönen topu önünde bulan Rafa Silva, düzgün bir vuruş ile meşin yuvarlağı filelere yolladı. Ataklarına hız kesmeden devam eden ev sahibi, 79. dakikada Barcelona’nın genç oyuncusu Sergino Dest’in ceza sahası içerisinde topa eliyle müdahale etmesinin ardından penaltı kazandı. Nunez, kazanılan penaltı vuruşunda topu fileler ile buluşturarak kendisinin ikinci takımının ise üçüncü golünü attı. 3-0’dan sonra oyundan tamamen düşen Barcelona’da Eric Garcia, 87. dakikada yaptığı faul nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. 

Barcelona’yı 3-0 ile geçen Benfica, puanını dörde yükseltirken İspanyol temsilcisi ise henüz puan ile tanışamadı. 

Barcelona, Avrupa kupaları tarihinde 1972-73 UEFA Kupası’nın ardından ikinci kez bir sezonda oynadığı ilk iki maçı kaybetti. 

Benfica, Barcelona’yı 1961 yılındaki galibiyetinden sonra ilk kez mağlup etti. 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dün (29 Eylül) oynanan karşılaşmalarda alınan skorlar:

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin üçüncü haftası 19-20 Ekim 2021 tarihlerinde oynanacak.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.