Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

35 yıllık insan avı sona erdi: Fransız seri katil yakalanamadan intihar etti

Fransa’nın başkenti Paris’te 1986-1994 yılları arasında işlenmiş bir dizi cinayet ve tecavüzden sorumlu tutulan seri katil, 35 yıl sonra ölü bulundu. İntihar mektubunda bütün suçlarını itiraf eden “Le Grêlé (lekeli surat)” lakaplı seri katil François Verove’nin eski bir jandarma olduğu ortaya çıktı.

Paris Savcısı Laure Beccuau perşembe günü (30 Eylül) yaptığı açıklamada, 1980 ve 1990’larda 18 yaş altı kişilere yönelik tecavüz, cinayet, cinayete teşebbüs, silahlı soygun ve insan kaçırma da dahil olmak üzere yürütülen soruşturmalar kapsamında 35 yıldır aranan Verove’nin intihar ettiğini söyledi.

Son aylarda, bir soruşturma hâkimi, cnayet ve tecavüz vakalarının yaşandığı sıralarda Paris bölgesinde görev yapan 750 jandarmayı sorgulamaya başlamıştı. Sorgulama altındaki kişilerden biri, 24 Eylül’de celp gönderilen ancak üç gün sonra eşi tarafından kayıp olduğu bildirilen 59 yaşındaki François Verove idi. AFP’ye verilen demeçte seri katilin kiralık bir dairede intihar ettiği ve geride bir mektup bıraktığı belirtildi.

Verove Akdeniz kıyısındaki bir balıkçı köyü olan Le Grau-du-Roi’deki bir kiralık evde ölü bulundu. İntihar ettiği belirlenen Verove, geride bıraktığı mektupta işlediği tüm suçları itiraf etti. 

Seri katilin işlediği ilk suç, 1986 yılında 11 yaşındaki Cécile Bloch’u öldürmekti. Ayrıca katilin 1987 yılında Paris’in Marais semtindeki bir çifti boğarak öldürdüğünden şüpheleniyor. Verove’nin 86-94 yılları arasında altı tecavüz ve dört cinayetle suçlanıyordu. Verove’nin cinayet mahallerinin çoğunda jandarma olarak da bulunduğu belirtiliyor.

Kaynak: Yahoo News

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.