Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

A Milli Erkek Voleybol Takımı’nın, 2022 FIVB Erkekler Dünya Voleybol Şampiyonası’ndaki rakipleri belli oldu

Rusya’nın ev sahipliğinde, 26 Ağustos – 11 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 2022 Dünya Erkekler Voleybol Şampiyonası’nda grup kuraları çekildi.

Moskova’da yapılan kura çekiminin ardından Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı, E Grubu’nda İtalya, Kanada ve Çin ile eşleşti. 2021 CEV Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası’nı ilk 10’da tamamlayarak Dünya Voleybol Şampiyonası’na doğrudan katılmaya hak kazanan milli takım, 1998’den sonra ilk kez organizasyonda mücadele edecek.

FIVB Erkekler Dünya Voleybol Şampiyonası’nda gruplar şöyle oluştu:

A Grubu: Rusya Voleybol Federasyonu, Sırbistan, Tunus, Porto Riko

B Grubu: Brezilya, Japonya, Küba, Katar

C Grubu: Polonya, ABD, Meksika, Bulgaristan

D Grubu: Fransa, Slovenya, Almanya, Kamerun

E Grubu: İtalya, Kanada, Türkiye, Çin

F Grubu: Arjantin, İran, Hollanda, Mısır

Dünya Voleybol Şampiyonası’na Moskova, Krasnoyarsk, Novosibirsk, Kemerovo, Ufa, Yekaterinburg, St. Petersburg, Kaliningrad, Yaroslavl ve Kazan olmak üzere 10 şehir ev sahipliği yapacak.

24 takımın dörderli altı gruba ayrılacağı organizasyonda gruplarda ilk iki sırada yer alan takımlar ve dört en iyi grup üçüncüsü bir üst tura yükselecek. 16 takımın mücadele edeceği ikinci tur karşılaşmalarının ardından şampiyona, Moskova’da oynanacak 6’lı Finaller (Final Six) ile sona erecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.