Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdal Kaplanseren salgın döneminde 24 yıllık mesleğini bıraktı, besteleriyle müzik albümü çıkardı: “İlham alın ve hemen eyleme geçin”

Medya sektöründe yazar ve yönetici olan Erdal Kaplanseren, koronavirüs salgınıyla birlikte kendine yepyeni bir kariyer planladı ve müzik albümü çıkardı. 24 yıllık mesleğini bırakan Kaplanseren bu değişimi, “Şikayet etmek ve tatlı hayaller kurmak için geç olduğunu düşünüyorsanız ilham alın ve hemen eyleme geçin” diyerek anlatıyor. 

“İlham alın ve hemen eyleme geçin”

Erdal Kaplanseren, medya sektöründe yazar ve yönetici olarak geçirdiği 24 yılın ardından müzisyenliğe başladı ve bestelerinden oluşan “İstanbul” adını verdiği albümünü yayımladı.

Yeni bir kariyere nasıl cesaret ettiğini anlatan Kaplanseren’in enstrümanlara ilgisi yıllar öncesine dayanıyor. Salgın döneminde insanların öz farkındalığının artığını söyleyen Kaplanseren, “İlham alın ve hemen eyleme geçin” dedi: 

“Şikayet etmek ve tatlı hayaller kurmak için geç olduğunu düşünüyorsanız ilham alın ve hemen eyleme geçin. Özellikle yaptığı işten ve rutininden memnun olmayan milyonlarca insan, karantina günlerinde kendilerine yöneldi, hayatını sorguladı ve hızla hedefler belirledi.”

“Orta yaşta yeni kariyer, konfor alanını terk etmekle mümkün”

İnsanların, yeni yaşam tarzları keşfetmek için konfor alanını terk etmek zorunda olduğunu dile getiren Kaplanseren, 30’larından sonra yeni bir başlangıcın mümkün olduğunu belirtti: 

“Keşfetmek için özgürlüğe ihtiyacımız var. Bu da konfor alanından çıkma cesareti gerektiriyor. Kendi içinizde yeni bir kıta keşfetmek için bu tutkuya ihtiyacınız var fakat özgürlüğü elde etmek için özveride bulunmak da şart.”

Yerel ezgi motiflerini Batı formunda işledi

Enstrümantal bestelerinden oluşan ilk albümü “İstanbul”da, ağırlıklı olarak Batı çalgılarını orkestra düzenlemeleriyle oluşturan Kaplanseren’in şarkılarda yer yer caz, rock ve klasik müzik tınıları da duyuluyor. 80’lerin İstanbul’unu anlatan filmlerin müziklerini anımsatan albüm şarkılarından en duygulu olanı, Mustafa Kemal Atatürk’e ithafen “1938” adını taşıyor. Aranjörlüğünü Kemal Sahir Gürel’in üstlendiği “İstanbul” albümü, SpotifyYouTubeApple Music ve Deezer gibi dijital müzik platformlarında yayımlandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.