Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EuroLeague’de ilk hafta maçları devam ediyor: Anadolu Efes, sezona Real Madrid mağlubiyeti ile başladı – Fenerbahçe Beko, Kızılyıldız’ı konuk edecek

EuroLeague’de 2021-2022 sezonu, dün oynanan dört maçla başladı. Dört maçı da ev sahibi takımların kazandığı günde temsilcimiz Anadolu Efes, sezona Real Madrid mağlubiyeti ile başladı.

Real Madrid 82-69 Anadolu Efes

Son şampiyon Anadolu Efes, geçen sezon playoff’ta elediği Real Madrid’e açılış haftasında 82-69 mağlup oldu. Final Four’a kalamadığı sezonun ardından başarılı bir yaz dönemi geçiren Real Madrid’in, maç boyunca savunma motivasyonu çok yüksekti ve takım genlerinde bulunan açık saha hücumlarından skor buldu.

Anadolu Efes için farkın zaman zaman 20 sayılara çıktığı bir maç oldu ancak EuroLeague maratonunda, daha ilk maçtan endişe duyulacak bir durum yok. Efes tarafından sevindirici haber ise önceki sezonlara sakin bir başlangıç yaptıktan sonra açılan Shane Larkin’in, ilk maçta etkili performans göstermesi ve hazırlık döneminde potansiyelini gösteren Filip Petrusev’in, uyandırdığı heyecanı ligin ilk maçında devam ettirmesi oldu.

Shane Larkin’in 21 sayı, 4 ribaund, 6 asistle 35 verimlilik puanı ürettiği maçta 21 yaşındaki Petrusev, 6/8 isabetle 17 sayı buldu. Real Madrid tarafında varlığı ile savunmada pota altını karartmaya devam eden Walter Tavares, 13 sayı, 12 ribaundluk double double’ına iki blok ekleyerek maçın en değerli oyuncusu seçildi. Real’de yeni transferler Guerschon Yabusele ve Thomas Heurtel 15’er sayıyla takımlarının en skorer isimleri oldu.

Real Madrid – Anadolu Efes maçının özeti:

AX Armani Exchange Milan 84-74 CSKA Moskova

Dünün bir diğer dikkat çeken maçında Olimpia Milano, geçen sezon Final Four’da üçüncülük maçında mağlup ettiği CSKA Moskova karşısında 84-74 galip geldi. 19-29 geri düştükten sonra 15-2’lik seri yakalayan ve öne geçtikten sonra maç sonuna kadar bu durumu sürdüren Milano’da Shavon Shields, 17 sayı, 7 ribaund, 5 asistle geçtiğimiz sezondan gelen çok yönlü katkısını sürdürdü. 2015’ten sonra Milano şehrine geri dönen Nicolo Melli, ilk maçında 15 sayı, 6 ribaund ile kalitesini hatırlatırken kadro Sergio Rodriguez’i de yükseltti ve 300. EuroLeague maçına çıkan yıldız oyun kurucu, 17 sayı üretti.

CSKA Moskova tarafında, geçen sezon takıma katıldığı günden beri üstüne koya koya devam eden Iffe Lundberg, 13 sayı, 7 ribaund ve 6 asistle en dikkat çeken isim olurken CSKA adına mağlubiyetten daha can sıkıcı bir gelişme yaşandı. Maçın henüz ikinci dakikasında dizinden sakatlanan Nikola Milutinov maça devam edemedi ve koç Dimitris Idoudis maçın ardından, “Milutinov’un MR’ı çekilecek ama durumu iyi gözükmüyor” açıklamasını yaptı.

AX Armani Exchange Milan – CSKA Moskova maçının özeti:

Maccabi Playtika Tel Aviv 69-68 FC Bayern Münih

Günün en çekişmeli maçında Maccabi Tel Aviv, geçen sezonun en büyük sürprizi olan Bayern Münih’i 69-68 mağlup etti. 11.192 taraftarın önünde Menora Mivtachim Arena’da oynanan maçta Scottie Wilbekin, İsrail temsilcisinin maçın son altı dakikasında dokuz sayı farktan geldiği maçta kariyer rekoru 28 sayıyı egale etti ve birinci haftanın ilk gününün en dikkat çeken performansına imza attı.

Andrea Trinchieri önderliğindeki Bayern’de, yeni transferler DeShaun Thomas, Corey Walden, Othello Hunter ve Augustine Rubit çift hanelere çıktı ve takımın kaydettiği 68 sayının 50’sini buldu.

Maccabi Playtika Tel Aviv – FC Bayern Münih maçının özeti:

AS Monaco 75-63 Panathinaikos OPAP

Son EuroCup şampiyonu Monaco, yeni kadrosuyla evinde Panathinaikos’u 75-63 mağlup etti ve EuroLeague tarihindeki ilk galibiyetini aldı. Monaco’nun hava atışıyla birlikte önde götürdüğü maçta Danilo Andjusic, 14 dakikada 17 sayı bularak takımının en skoreri oldu.

Mike James ve Donatas Motiejunas’ın 11 ve 10 sayıyla çift hanelere çıktığı maçta Panathinakos’ta Ioannis Papapetrou, 16 sayı ve 6 ribaund ile oynadı. Houston Rockets forması giymiş olan Motiejunas maçtan sonra yaptığı açıklamada, Mike James’le oynamanın kendisine eski takım arkadaşı James Harden’la oynamayı hatırlattığını söyledi.

AS Monaco – Panathinakos OPAP maçının özeti:

Turkish Airlines EuroLeague’de ilk hafta maçları bugün oynanacak beş maçla devam edecek. Müsabakalar ise şöyle:

Fenerbahçe Beko – Kızılyıldız

UNICS Kazan – Zenit St Petersburg

LDLC ASVEL – Zalgiris Kaunas

Olimpiakos – Baskonia

Barcelona – ALBA Berlin

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.