Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmir Şehir Tiyatroları, 70 yıl aradan sonra perdelerini “Azizname” ile açıyor

İzmir Şehir Tiyatroları, 70 yılın ardından bugün (1 Ekim) perdelerini açıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in girişimiyle kurulan İzmir Şehir Tiyatroları, 1-3 Ekim günlerinde “Azizname” adlı oyunun galasıyla açılacak.

Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten’in Aziz Nesin’in öykülerinden uyarlayıp yönettiği, Türk tiyatro tarihinin önemli oyunlarından “Azizname”nin galası 1-3 Ekim günlerinde İzmir Devlet Opera ve Balesi Elhamra Sahnesi’nde yapılacak. “Azizname”, salgın ve kısıtlı seyirci uygulaması ile sahnelenecek ve üç gün sürecek gala etkinliğinin ardından 6 Ekim’den itibaren İzmir Sanat’ta tiyatroseverlerle buluşacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şehir Tiyatroları’nın perde açmasıyla ilgili çok heyecanlı olduklarını belirterek “İzmir’in uzun yıllardır beklediği Şehir Tiyatroları, perde açma aşamasına geldi. Çok gururluyuz. İzmir’de sadece tüketen değil, sanatın yedi dalında üretim yapan, yeni ekollerin doğmasını sağlayacak bir iklim yaratmak üzere yola çıktık. Şehir Tiyatroları bu hedefimiz için çok önemli bir yapıtaşı” dedi.

1946 yılında kuruldu

1946’da tiyatro, sinema oyuncusu ve yönetmen Avni Dilligil’in yönetiminde başlayıp dört yıl sonra kapanan Şehir Tiyatroları, dönem dönem yeniden hayata geçirilmeye çalışılsa da girişimler sonuçsuz kaldı. İzmir Şehir Tiyatroları, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle 70 yıl sonra hayata dönüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.