Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de sekizinci hafta başlıyor: Beşiktaş’ın rakibi Demir Grup Sivasspor – Galatasaray, ligin dibine demir atan Çaykur Rizespor deplasmanında

Süper Lig’de sekizinci hafta, bugün (1 Ekim) oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. Haftanın öne çıkan karşılaşmalarını Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

Trabzonspor’un rakibi Yukatel Kayserispor

Yukatel Kayserispor, yarın (2 Ekim) Trabzonspor ile sahasında kozlarını paylaşacak. Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 16.00’da başlayacak. Mücadeleyi, Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek.

Trabzonspor, Süper Lig’de oynadığı yedi karşılaşmada dört galibiyet ve üç beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Ancak Abdullah Avcı’nın öğrencileri, son iki maçta sahadan beraberlik ile ayrıldı. Karadeniz temsilcisi, Yukatel Kayserispor’u deplasmanda yenerek çıkışa geçmek amacında. 

Bordo-mavililer, Yukatel Kayserispor deplasmanına konuk olduğu son yedi lig maçında beş galibiyet ve iki beraberlik alırken bu maçlarda kalesinde yalnızca bir gol gördü. Öte yandan Trabzonspor, Süper Lig’de çıktığı son 21 deplasman maçını da kaybetmeyerek kulüp tarihinin en uzun serisini de yakalamış durumda.

Abdullah Avcı, Yukatel Kayserispor karşısında Anastasios Bakasetas ve Anthony Nwakaeme ikilisine güvenecek. İki yıldız, bu sezon Süper Lig’de toplam yedi gol ve beş asistlik performansa imza attı. 

Süper Lig’de oynadığı son iki maçı kazanarak çıkışa geçen Yukatel Kayserispor ise topladığı 11 puan ile sekizinci sırada bulunuyor. Ancak sarı-kırmızılıların Trabzonspor’a karşı şansı son zamanlarda pek tutmuyor. Yukatel Kayserispor, rakibi ile oynadığı son 14 Süper Lig maçında yalnızca bir galibiyet alabilirken 10 maçta ise sahadan boynu bükük ayrıldı. 

Beşiktaş, Demir Grup Sivasspor karşısında üç puan arayacak

Beşiktaş, yarın (2 Ekim) Demir Grup Sivasspor ile karşılaşacak. Vodafone Park’ta oynanacak mücadele, saat 19.00’da başlayacak. Karşılaşmayı, Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. 

Sakatlıklar ile başı dertte olan Beşiktaş, oynadığı son üç resmi maçta iki mağlubiyet ve bir beraberlik alarak galibiyete hasret kaldı. Ligde kaybettiği puanlar ile dördüncü sıraya gerileyen siyah-beyazlılar, Demir Grup Sivasspor’u mağlup ederek puan kayıplarının izlerini silmek istiyor. 

Demir Grup Sivasspor maçı ile seyircisinin önüne çıkacak Beşiktaş, rakibini konuk ettiği son üç Süper Lig maçının ikisini kaybetti. Öte yandan OPTA verilerine göre, Demir Grup Sivasspor ile oynadığı son iki lig maçında gol yemeyen siyah-beyazlıların, rakibi karşısında üst üste maç gol yemediği bir süreç bulunmuyor. Beşiktaş, evinde oynadığı son yedi Süper Lig maçının beşini ise kazanmayı başardı ve kazandığı maçlarda rakip filelere toplam 17 gol atarken kalesinde ise yalnızca bir gol gördü. 

İlk beş karşılaşmada galibiyet ile tanışamayan Demir Grup Sivasspor ise ligde oynadığı son iki maçta altı puan toplayarak çıkışa geçti. Rıza Çalımbay’ın öğrencileri bu karşılaşmalarda rakip fileleri 10 kez sarsarken kalesinde ise yedi gole izin verdi. OPTA verilerine göre son iki maçını gol yemeden kazanan Demir Grup Sivasspor, 2018 yılının Aralık ayından bu yana üst üste üç galibiyet alamadı. Rıza Çalımbay’ın ise Beşiktaş’a karşı şansı tutmuyor. Tecrübeli teknik direktörün takımları, siyah-beyazlılar ile oynadığı 31 maçta yalnızca beş galibiyet alabildi. 

Fenerbahçe, sahasında Kasımpaşa ile kozlarını paylaşacak

Fenerbahçe, 3 Ekim Pazar günü Kasımpaşa ile karşı karşıya gelecek. Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 16.00’da başlayacak. Müsabakayı, Atilla Karaoğlan yönetecek. 

Atakaş Hatayspor’u yenerek Süper Lig’de liderlik koltuğuna oturan Fenerbahçe, ligde oynadığı yedi karşılaşmada beş galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Sarı-lacivertliler, bu karşılaşmalarda rakip filelere 10 gol atarken kalesinde ise beş gol gördü. 

UEFA Avrupa Ligi’nde Olympiakos’a 3-0 yenilerek taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Fenerbahçe, Kasımpaşa karşısında sahaya mutlak üç puan parolası ile çıkacak. Sarı-lacivertliler, rakibi ile oynadığı son 17 Süper Lig maçında 14 galibiyet, iki beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Öte yandan OPTA verilerine göre Vitor Pereira’nın öğrencileri, Süper Lig’in ilk yedi haftasında rakiplerine en az gol beklentisi ve net gol pozisyonu veren takım konumunda. Fenerbahçe’nin Kasımpaşa karşısındaki en büyük kozu ise Enner Valencia olacak. Valencia, Süper Lig’de ilk 11’de çıktığı son 12 maçta sekiz gol ve beş asist yaparak 13 gole doğrudan etki etti.

Ligde zor günler geçiren Kasımpaşa, son beş haftadır galibiyet ile tanışamadı. Cihat Arslan’ın öğrencileri, topladıkları altı puan ile küme düşme hattının hemen üstünde yer alıyor. Öte yandan Kasımpaşa, Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaştığı son 10 lig maçında sekiz mağlubiyet aldı ve üç puan yüzü göremedi. Kasımpaşa, deplasmanda oynadığı son 14 lig maçında da galibiyet alamadı. Cihat Arslan’ın Fenerbahçe karşısındaki en büyük hücum gücü ise Umut Bozok olacak. Kasımpaşa’nın bu sezon kadrosuna kattığı Umut, şu ana kadar üç gol ve bir asistlik performansa imza attı. 

Galatasaray, Çaykur Rizespor deplasmanında

Çaykur Rizespor, 3 Ekim Pazar günü Galatasaray ile kozlarını paylaşacak. Çaykur Didi Stadyumu’nda oynanacak mücadele saat 19.00’da başlayacak. Karşılaşmayı, Ali Palabıyık yönetecek.

Göztepe’yi yenerek dört maçlık galibiyet hasretine son veren Galatasaray, Çaykur Rizespor maçı ile birlikte seri yakalamak istiyor. Sarı-kırmızılılar, şu ana kadar ligde oynadığı yedi karşılaşmada üç galibiyet, iki beraberlik ve iki mağlubiyet alarak 11 puan topladı. 

UEFA Avrupa Ligi’nde Olimpik Marsilya deplasmanından beraberlik ile dönerek grup liderliğine devam eden Galatasaray, bu maçın morali ile Çaykur Rizespor karşısına çıkacak. Deplasmanda oynadığı son üç maçta yedi puan kaybeden sarı-kırmızılılar, rakibi ile oynadığı son üç Süper Lig maçında iki mağlubiyet yaşadı. Galatasaray, geçen sezon Çaykur Didi Stadyumu’nda oynanan mücadelede ise rakibini 4-0 mağlup etmeyi başardı. Öte yandan OPTA verilerine göre geçen sezondan bu yana Süper Lig’de hiçbir takım Galatasaray’dan daha fazla gole sebep olan hata yapmadı. Fatih Terim’in öğrencileri, bu süreçte 46 gol yerken bunların 10’unda gole sebebiyet veren hata yaptı. 

Süper Lig’de oynadığı yedi karşılaşmada galibiyet alamayan Çaykur Rizespor ise toplayabildiği bir puan ile ligin son sırasında yer alıyor. Karadeniz temsilcisi, Galatasaray maçından önce ise Bülent Uygun ile yollarını ayırıp teknik direktörlük görevine Hamza Hamzaoğlu’nu getirdi. Öte yandan Çaykur Rizespor, lig tarihinde Galatasaray’a 26 kez mağlup olurken bu maçlarda kalesinde toplam 92 gol gördü. Karadeniz temsilcisi, İstanbul takımlarını konuk ettiği son 15 lig maçında ise yalnızca bir kez galibiyet sevinci yaşayabildi. 

Süper Lig’in sekizinci haftasında oynanacak karşılaşmalar:

1 Ekim Cuma

VavaCars Fatih Karagümrük-Medipol Başakşehir

Fraport-TAV Antalyaspor-Adana Demirspor

2 Ekim Cumartesi

İttifak Holding Konyaspor-Aytemiz Alanyaspor

Yukatel Kayserispor-Trabzonspor

Göztepe-GZT Giresunspor

Beşiktaş-Demir Grup Sivasspor

3 Ekim Pazar

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-Atakaş Hatayspor

Gaziantep FK-Altay

Fenerbahçe-Kasımpaşa

Çaykur Rizespor-Galatasaray

Süper Lig’de sekizinci hafta öncesi oluşan puan durumu:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler