Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi gruplarında ikinci hafta sona erdi: Fenerbahçe, Olympiakos’a farklı kaybetti – Galatasaray, Marsilya deplasmanından istediği sonuçla döndü

UEFA Avrupa Ligi gruplarında ikinci hafta heyecanı, dün (30 Eylül) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Olympiakos’a Francisco Soares ve Giorgos Masouras’ın (2) attığı goller ile 3-0 mağlup oldu. Galatasaray ise Olimpik Marsilya deplasmanından 0-0’lık beraberlik ile dönmeyi başararak grup liderliğini korudu. 

Fenerbahçe, Olympiakos’a diş geçiremedi

Temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu ikinci maçında Olympiakos ile karşı karşıya geldi. Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu’ndan Alejandro Hernandez yönetti. 

Fenerbahçe ve Olympiakos’un dizilişi

UEFA Avrupa Ligi’ne Eintracht Frankfurt beraberliği ile başlayan Fenerbahçe, Olympiakos karşısında sahaya mutlak üç puan parolası ile çıktı. Ancak karşılaşmaya gol ile başlayan ekip Yunanistan temsilcisi oldu. Olympiakos, Attila Szalai’nin kaptırdığı topta hücum organizasyonu geliştirdi. Giorgos Masouras’ın pasında kaleci Altay Bayındır ile karşı karşıya kalan Francisco Soares, şık bir vuruşa imza atarak takımını öne geçirdi. Kırmızı-beyazlılar, skor avantajını elde etmesinin ardından oyun temposunu düşürdü. Fenerbahçe ise ilk yarıdaki en önemli pozisyonunu 45+1. dakikada yakaladı. Ceza sahası içerisinde top ile buluşan Diego Rossi’nin sağ çaprazdan çektiği şut, az farkla dışarı çıktı. Müsabakanın ilk yarısı, bu pozisyonun ardından sona erdi. 

Soyunma odasına 1-0 geride giden Fenerbahçe, ikinci yarıya hızlı başladı. Maçın kırılma anı ise 56. dakikada yaşandı. Szalai’nin pasında ceza sahası içerisinde top ile buluşan Dimitris Pelkas’ın şutu, yan direğin içine çarparak oyun alanını terk etti. Olympiakos, bu pozisyondan yalnızca altı dakika sonra ise aradaki farkı ikiye çıkardı. Altay Bayındır, Mandy Camara’nın sert şutunda gole izin vermedi. Ancak seken top önünde kalan Giorgos Masouras, sağ çaprazdan çektiği harika şut ile skoru 2-0’a getiren golü kaydetti. Temsilcimiz, kalesinde gördüğü ikinci golün ardından oyundan tamamen düştü. Pedro Martins’in öğrencileri ise pas yaparak zaman geçirmeye başladı. Bu bölümde ise sahneye bir kez daha Giorgos Masouras çıktı. Augiobou Camara’nın şutunda meşin yuvarlak Altay Bayındır’dan sekti ve Masouras’ın önünde kaldı. Yunan futbolcu da ilk golüne benzer bir şekilde çektiği şutta fileleri sarsmayı başardı. Olympiakos, karşılaşmanın kalan dakikalarında Fenerbahçe’ye gol şansı tanımayarak mücadeleden 3-0’lık galibiyet ile ayrıldı.

Olympiakos’a sahasında 3-0 mağlup olan Fenerbahçe, ikinci maçlar sonunda bir puanda kaldı. Yunanistan temsilcisi, altı puana yükseldi. Sarı-lacivertliler, grubundaki üçüncü maçında 21 Ekim Perşembe günü Royal Antwerp ile karşılaşacak. Olympiakos ise Eintracht Frankfurt ile kozlarını paylaşacak. 

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde 12 maç aradan sonra ilk iç saha mağlubiyetini Olympiakos karşısında aldı. 

Temsilcimiz Fenerbahçe’nin yer aldığı D Grubu’nda ikinci hafta sonrası oluşan puan durumu:

Galatasaray, Fransa’dan mutlu döndü

Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nun ikinci hafta maçında Olimpik Marsilya deplasmanına konuk oldu. Velodrome Stadı’nda oynanan karşılaşmayı, Polonya Futbol Federasyonu’ndan Pawel Raczkowski yönetti. 

Olimpik Marsilya ve Galatasaray’ın dizilişi

UEFA Avrupa Ligi’ne Lazio galibiyeti ile ‘”Merhaba!” diyen Galatasaray, grubundaki ikinci maçında Olimpik Marsilya ile kozlarını paylaştı. Velodrome Stadı’nın ev sahipliği yaptığı maç düşük bir tempoda başladı. Karşılaşmanın ilk pozisyonu ise bir duran toptan geldi. Milli futbolcumuz Cengiz Ünder’in kullandığı serbest vuruşta Taylan Antalyalı’dan seken top, üst direğe çarparak dışarıya gitti. Öte yandan Galatasaray, dakikalar ilerledikçe Sacha Boey ve Olimpiu Morutan’ın kanadından rakip kalede etkili olmaya başladı ve oyun üstünlüğünü az da olsa eline geçirdi. Ancak temsilcimiz, bu bölümde istediği gol fırsatlarını yakalamayı başaramadı.

İlk yarının en net pozisyonunda ise sahnede yine Cengiz Ünder vardı. Olimpik Marsilya forması ile kendini yeniden bulan Cengiz, sağ çaprazdan uzak köşeye harika bir şut yolladı fakat Fernando Muslera, aynı güzellikte bir kurtarışa imza atarak gole izin vermedi. Öte yandan müsabakanın 38. dakikasında tribünden sahaya atılan meşaleler nedeniyle oyun uzun bir süre durdu. Hakem Pawel Raczkowski, ilk yarının sonuna sekiz dakika ilave etti. Olimpik Marsilya, bu bölümde Galatasaray kalesinde oldukça etkili oldu fakat aradığı golü bulmayı başaramadı. Cimbom ise maçtaki en tehlikeli pozisyonuna 45+8. dakikada girdi. Savunmanın arkasına sarkarak kaleci Pau Lopez ile karşı karşıya kalan Kerem Aktürkoğlu, vuruşunda tecrübeli kaleciyi geçemedi. İlk 45 dakika, Kerem’in değerlendiremediği bu pozisyonun ardından sona erdi. 

Seyircisinin desteğini arkasına alan Olimpik Marsilya, ikinci yarıya hızlı başladı ve 51. dakikada mutlak bir gol pozisyonuna girdi. Cengiz’in arka direğe doğru yolladığı pasa istediği gibi hamle yapamayan Bamba Dieng, meşin yuvarlağı auta yolladı. Ataklarına hız kesmeden devam eden Fransa temsilcisi, 60. dakikada Saliba ile etkili oldu. Dimitri Payet’in kullandığı köşe vuruşunda kafa vuruşunu yapan genç stoper, üst direği geçemedi.

Olimpik Marsilya, Cengiz Ünder ile Galatasaray kalesinde önemli fırsatlar yakalamaya devam etti. Milli futbolcumuz, Payet’in arka direğe çevirdiği topta sert bir vuruş yaptı. Ancak Patrick van Aanholt, Cengiz’in şutunu çizgiden çıkartarak Galatasaray’ı oyunda tutmayı başardı. Öte yandan ev sahibinin 75. dakikada Matteo Guendouzi’nin yerde kalması ile kazandığı penaltı, uzun süren VAR incelemesi sonrası iptal edildi. Temsilcimiz, karşılaşmanın kalan bölümünde rakibine pozisyon şansı tanımayarak Fransa deplasmanından bir puan ile dönmeyi başardı.

Olimpik Marsilya ile deplasmanda berabere kalan Galatasaray, puanını dörde yükselterek grup liderliğini sürdürdü. Fransa temsilcisi ise puanını ikiye çıkardı. Sarı-kırmızılılar, 21 Ekim Perşembe günü Lokomotiv Moskova ile deplasmanda karşılaşacak. Olimpik Marsilya ise Lazio ile kozlarını paylaşacak. 

Galatasaray’ın Olimpik Marsilya beraberliğinin ardından sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşım:

2009-2010 sezonundan (Avrupa Ligi) bu yana ilk kez Avrupa kupası gruplarında çıktığı ilk iki maçı kaybetmeyen Galatasaray, 2008-2009 sezonundan (UEFA Kupası) bu yana ilk kez bu aşamayı gol yemeden geçti.

Galatasaray’ın yer aldığı E Grubu’nda ikinci maçların ardından oluşan puan durumu:

UEFA Avrupa Ligi’nde dün (30 Ekim) oynanan karşılaşmalarda alınan skorlar:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler