Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Abant kampında – Grup Başkanvekili Engin Altay: “Amacımız cumhuriyetin 100. yılında, cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmaktır”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Bolu’nun Abant ilçesinde bugün (2 Ekim 2021) başlayan ve iki gün sürecek kampının teması “İkinci yüzyıla doğru, doğru strateji” olarak belirlendi. Parti yöneticilerinin ve milletvekillerinin katıldığı toplantıda, “Güçlendirilmiş parlamenter sistem”, “Ekonomik buhran” ve “Rotasız dış politika” ana başlıklarında sunumlar yapılacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve eski İçişleri Bakanı Oğuzhan Asiltürk’ün bugün Ankara’da düzenlenen cenaze törenine katılması nedeniyle toplantının sabahki oturumuna katılamadı. Kılıçdaroğlu, kampın ilk gününde gecikmeli olarak saat 15.00’te konuşacak.

Toplantıya verilen arada basının karşısına geçen ve toplantıya ilişkin bilgi veren CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yeni yasama yılı öncesinde çalışma ve değerlendirme toplantısını gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “Bizce son yasama yılına girerken planlama ve stratejimizi belirleyeceğiz” dedi. “Amacımız cumhuriyetin 100. yılında, cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmaktır” diyen Altay, sunumların ardından tüm Türkiye’yi dolaşan milletvekillerinin izlenimlerini paylaşacağını da belirtti.

Altay, parlamentoda muhalefetin işlevsizleştirildiğine işaret ederek 2018’den bu yana CHP olarak bin 907 kanun teklifi verdiklerini, bunlardan birinin bile komisyon gündemine alınmadığını söyledi. Altay ayrıca, toplam 33 bin soru önergesi verdiklerini ancak bunların 27 bininin yanıtsız kaldığını anlattı. Üç yılda iktidar tarafından getirilen ve Meclis’ten geçerek yasalaşan kanun sayısının 83 olduğunu belirten Altay, “Bunlardan 62’sini anayasaya aykırılıktan Anayasa Mahkemesi’ne taşıdık” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.