Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Abant kampında iktidar arayışında – Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu: “Milletin oyuna değil, sorunlarına talibiz, ağır tabloyu devralmaya hazırız, ilk seçimde iktidarız”

Haber: Hıdır Göktaş & Okan Yücel

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Abant’ta yapılan ve iki gün sürecek “İkinci yüzyıla doğru, doğru strateji” başlıklı toplantısında gecikmeli olarak konuştu. Saadet Partisi Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün cenazesine katılan Kılıçdaroğlu, bu nedenle toplantıya geç katıldı.


Salona gelişinde milletvekilleri ve katılımcılarca ayakta alkışlanarak karşılanan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin sorunlarına talip olduklarını, sorunların çözüm yerinin Meclis olduğunu, toplumsal barışa çok önem verdiklerini ve iktidara talip olduklarını söyledi.

“Allah’ın izni, milletin takdiri ile iktidar görünüyor” diyen Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ana başlıkları şöyle:

-“Türkiye sorunlar yumağı ile karşı karşıya ve siyaset kurumu bunu çözemiyor.”

-“Toplumsal barış derken sadece Kürt sorununu kastetmiyorum. Bir uyuşturucu bataklığı var, özellikle yoksul mahallelerden başlayarak bu tablo varlığını ortaya koyuyor. Uyuşturucu baronlarıyla siyasal iktidarın işbirliği içinde olduğu böyle bir tabloyu Türkiye yaşamamıştı. Böyle bir tablo ile karşı karşıyayız.”

-“Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını uygulamayan, Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamayan bir yargı düzeni varsa, bir sorun var demektir.”

-“Türk Lirası, doları-avroyu bir kenara bırakın, üçüncü dünya ülke paraları karşısında erimeye başladıysa, ciddi sorunumuz var demektir.”

-“Hayat pahalılığı aldı başını gidiyor. Akademisyenler artık yoksulluk değil, derin yoksulluk araştırması yapıyor. Aylık elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemeyen milyonlarca insan var. 2014’ten bu yana kişi başına düşen milli gelir her yıl düşüyor.”

-“Türkiye aslında yönetilmiyor. Önümüzdeki yılın değil, ayın nasıl olacağı bilinmiyor. Daha bahar yaşanıyor, daha kış gelecek, göreceksiniz daha ağır tablolar çıkacak önümüze. İğneden ipliğe zam geleceğini 83 milyon biliyor.”

-“Üç haftada döviz kurunun yükselmesiyle 260 milyar liralık ek yük bindi milletin sırtına. Kim ödeyecek? Saray mı ödeyecek, saray beslemeleri mi, beşli çete mi, 83 milyon mu ödeyecek? Bu soruyu gittiğimiz her yerde sormak zorundayız.”


“Oyunuza değil sorunlarınıza talibim”

-“Yapacak çok işimiz var. Her gittiğim yerde, vatandaşlarla toplantılarda şunu söylüyorum: Sizin oyunuza değil, sorunlarınıza talibiz. Çünkü bu ağır yükü ortadan kaldıracak, sağlıklı politikaları ortaya koyacak olan partinin adı CHP’dir.”

-“Sorunlar baskıyla tehditle sopayla çözülmez, akılla, mantıkla çözülür. Planlamayla çözülür. CHP milletvekilleri olarak hiç bir vatandaşımızın uçuruma savrulmasına izin vermeyeceğiz.”

-“Hep beraber freni patlamış kamyonda yokuş aşağı gidiyoruz. O kamyonun önce frenini tamir edip, sonra kaptan ekiple birlikte bu işi selametle ulaştıracağız.”

Elektrik şirketlerine uyarı

-“Elektrik şirketleri zam hazırlığı yapıyorlar, onları uyarmak ödevimiz. Milletin sırtına çökmeye çalışırsanız, elektriğe zam yapmaya kalkarsanız söylüyorum, bunun bedelini ödeyeceksiniz.”

-“Elektriğe zam yaparlarsa kademeli olarak tüketimi durdurmaya çağıracağız halkımızı. Bunun mücadelesini vereceğiz, yarın iktidar olduğumuzda bunun hesabını kesinlikle soracağız. Halktan yana tavır alacağız, bunun hesabını soracağız.”

-“Mevlana şöyle der: ‘Mum olmak kolay değil, ışık saçmak için önce yanmak gerekir’. Her milletvekilinin gözlerine bakarak söylüyorum, her birimizin vatandaş önüne çıktığımızda ‘Sizin için yanmaya hazırız’ demeliyiz.”

“Ağır bir sorumluluğu üstlenmeye hazırız”

-“Devralacağımız sorunun ne kadar ağır olduğunu bilin. Sıradan bir iktidar değişimi olmayacak. Devasa sorumluluğu omuzlarımıza alıp Türkiye’yi aydınlığa çıkarmak için mücadele edeceğiz. Ağır bir sorumluluğu üstlenmeye hazırız”.

-“Kul hakkı yiyenlerin burnundan hep beraber fitil fitil getireceğiz. Şunu da söyleyeyim, bizim lügatimizde vazgeçmek yoktur. Mücadele hak, adalet mücadelesidir, sıradan değil. Yokuş aşağı giden Türkiye’nin yolunu çevirmemiz lazım, daha büyük savrulmalara izin vermememiz lazım. Hiç kimseyi, halkı asla yarı yolda bırakmayacağız.”

-“Kim destek oluyorsa, bizim mücadelemiz kutsal mücadeledir. Bu kutsal mücadeleyi yurt sathına yaymak her birimizin tek tek görevidir.”

“Allah’ın izniyle iktidar olacağız”

-“Allah’ın izniyle, milletin takdiriyle iktidar görünüyor. Her birimizin sorumluluğu var. O sorumluluk bilinciyle hareket etmek zorundayız.”

-“Ağzımızdan ‘Yorulduk’ lafı çıkmayacak. Adaletin, halkın yanında olanlar yorulmazlar. İktidara geldiğimizde herkesin yüzü güldüğünde, bizim de yüzümüz gülecek. Bize oy vermeyenlerle de beraber olacağız. Zor bir dönemeç ama döneceğiz buradan halkın desteğini alarak.”


-“(Halkın) Yaşadığı sorunların ne olduğunu ben ve arkadaşlarım biliyoruz. Sorunları çözme kapasitemiz var. Sorunu önce sizden öğreneceğiz, masa basında oturup ‘Sorun çözeceğim’ demeyeceğiz.” 

-“Ecevit’in hayata geçirdiği Ekonomik Sosyal Konsey’i hayata geçireceğiz. Pinpon topu gibi gidip gelen yönetim tarzını kabul etmiyoruz. Yurtta, dünyada barışı tesis edeceğiz. Sorunların çözümünün merkezinde TBMM yatıyor. KHK ile görevine son verilenler, kimse meraklanmasın, yargı kararı yoksa bir haftada görevlerine iade edeceğiz, kimsenin mağdur olmasına izin vermeyeceğiz. İlk seçimde inşallah iktidarız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.