Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener’in talimatıyla İYİ Parti, Diyarbakır’da 50 STK temsilcisini dinledi: “Başbakan olmak istiyorsa Kürtler’in desteğini alması gerekir”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in talimatı ile dün (1 Ekim) Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu ve Akşener’in danışmanları, Diyarbakır’da yaklaşık 50 sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisi ile bir araya geldi. Toplantıda, STK temsilcilerinin, “Akşener, başbakan olmak istiyor ama Kürtler’in desteğini alamadan olamaz” mesajını verdiği ve bazı İYİ Parti yöneticilerinin Kürtler ve HDP ile ilgili sözlerinin yarattığı rahatsızlığı gündeme getirdiği öğrenildi. Medyascope‘a konuşan İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu, toplantının Meclis’in açıldığı gün yapılmasının çok önemli olduğunu söyleyerek, İYİ Parti’ye yönelik eleştirileri ve ittifaklar dahil her konuda talepleri not aldıklarını belirtti. Toplantının sonucuyla ilgili hazırlayacakları raporu Akşener ve partinin ilgili kurumlarına sunacaklarını söyleyen Ensarioğlu, Batman, Van ve Mardin’de de benzeri toplantılar yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kamuoyunda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Başbakan olmak istiyorum” sözleri tartışılırken, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu, İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu ve Akşener’in bazı danışmanları dün (1 Ekim) Diyarbakır’da, 50’ye yakın oda, dernek, sendika ve sivil toplum kuruluşunun temsilcisiyle bir araya geldi. Bir otelde basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede aralarında Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Ticaret Borsası, Esnaf Sanatkarlar Odaları, Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD), Diyanet-Sen, Şehit Aileleri Derneği, Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği, Hak-İş, Türk-İş ve ziraat odalarının da bulunduğu yaklaşık 50 STK temsilcisi ve başkanı, İYİ Parti ile ilgili beklenti ve eleştirilerini dile getirdi.

“Akşener, başbakan olmak istiyorsa Kürtler’in desteğini alması gerekir”

Sadece STK temsilcilerinin konuştuğu ve İYİ Parti heyetinin not aldığı toplantı 3,5 saat sürdü. Akşener’in “Başbakan olmak istiyorum” sözünü hatırlatan STK temsilcileri, “Geçmişte de Kürtler’in oyunu alamayan kimsenin başbakan olamadığını gördük. Başbakan olmak istiyorsa Kürtler’in desteğini alması gerekir” mesajını verdi. İYİ Parti’nin bazı yetkililerinin Kürtler ve HDP ile ilgili sözlerinin de eleştirildiği görüşmede, ittifaklar ve Kürt sorununun çözümü konusunda beklentiler dile getirildi.

“Batman, Mardin ve Van’da da toplantı yapacağız”

Medyascope’a konuşan İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu, toplantıyı Akşener’in talimatı ile yaptıklarını, İYİ Parti ile ilgili eleştiri ve beklentileri dinlediklerini belirtti. Ensarioğlu, “Toplantının Meclis’in açıldığı gün yapılması çok önemli. İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem ile ilgili talepleri aldık. Yine İYİ Parti’ye yönelik eleştirileri ve ittifaklar dahil her konuda yapılan talepleri not aldık. Bu toplantının aynısını Batman, Mardin ve Van’da da yapacağız. Toplantı sonucuyla ilgili rapor hazırlayıp genel başkanımıza ve ilgili parti kurumlarına göndereceğiz” diye konuştu.

Toplantıya katılan STK temsilcileri şunlar:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.