Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de sekizinci hafta heyecanı başladı: VavaCars Fatih Karagümrük’e mağlup olan Medipol Başakşehir’de teknik direktör Aykut Kocaman istifa etti

Süper Lig’de sekizinci hafta heyecanı, dün (1 Ekim) oynanan karşılaşmalar ile başladı. VavaCars Fatih Karagümrük, sahasında konuk ettiği Medipol Başakşehir’i Andrea Bertolacci (2) ve Jure Balkovec’in golleri ile 3-1 mağlup etti. Konuk ekibin karşılaşmadaki tek golünü ise Danijel Aleksic attı. Sekiz maçlık süreçte altı mağlubiyet alan Medipol Başakşehir’de teknik direktör Aykut Kocaman karşılaşmanın ardından istifa ettiğini açıkladı. Günün diğer maçında Adana Demirspor, deplasmanda Fraport-TAV Antalyaspor’u Mario Balotelli ve Matias Vargas’ın golleri ile 2-1 yendi. Ev sahibi ekibin maçtaki tek golünü Bünyamin Balcı kaydetti.

VavaCars Fatih Karagümrük, Medipol Başakşehir’i rahat geçti

VavaCars Fatih Karagümrük, Süper Lig’in sekizinci haftasında Medipol Başakşehir’i sahasında konuk etti. Ev sahibi, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında rakibini sahadan sildi. Francesco Farioli’nin öğrencileri, karşılaşmaya çok hızlı başladı. İlk dakikalarda rakibine top yüzü göstermeyen VavaCars Fatih Karagümrük, aradığı golü ise 19. dakikada buldu. Aleksandar Pesic’in pasında top ile buluşan Andrea Bertolacci, kaleyi görür görmez şutunu çekti. Bertolacci’nin sert şutu, savunmaya çarparak ağlar ile buluştu. VavaCars Fatih Karagümrük, golden sonra da ataklarına hız kesmeden devam etti. Jimmy Durmaz’ın uzun pasında savunma arkasına sarkan Ahmed Musa, ceza sahasına doğru harika bir pas çıkardı. Musa’nın pasında ise Bertolacci zaman kaybetmeden vuruşunu yapıp kendisinin ve takımının maçtaki ikinci golünü kaydetti. Yokları oynayan Medipol Başakşehir karşısında adeta şov yapan ev sahibi, 37. dakikada skoru 3-0’a getirdi. Lucas Biglia’nın savunma arkasına yolladığı pasta kaleci ile karşı karşıya kalan Jure Balkovec, aşırtma bir vuruş ile fileleri sarsmayı başardı. VavaCars Fatih Karagümrük, Balkovec’in bu golü ile ilk 45 dakikayı 3-0 önde kapattı. 

Soyunma odasına 3-0 önde giren VavaCars Fatih Karagümrük, karşılaşmanın ikinci yarısında skor üstünlüğünü korumayı başardı ve rakibinin net gol pozisyonlarına girmesine müsade etmedi. Ancak Medipol Başakşehir, 84. dakikada geliştirdiği hızlı atak sonrası maçtaki tek golünü buldu. Atabey Çiçek’in pasında top ile buluşan Danijel Aleksic, karşılaşmanın skorunu belirleyen golü kaydetti. 

Medipol Başakşehir’i 3-1 mağlup eden VavaCars Fatih Karagümrük, puanını 14’e yükseltti. Öte yandan sekiz hafta sonunda altıncı mağlubiyetini alan Medipol Başakşehir’de teknik direktör Aykut Kocaman, karşılaşmanın ardından yönetim kuruluna istifasını sunacağını açıkladı. 

Bu sezon sekiz maçta sadece altı puan toplayabilen Medipol Başakşehir’de VavaCars Fatih Karagümrük maçının ardından teknik direktör Aykut Kocaman, yönetime istifasını sunacağını açıkladı. Kocaman, şunları söyledi: “Sekiz maç, altı mağlubiyet, iki galibiyet. Kabul edilebilir değil, bunun bir bedeli olacak. Yönetime istifamı sunacağım. Ne ben ne kulüp bu durumu hak etmiyor.”

Süper Lig’in sekizinci haftasında dün (1 Ekim) oynanan karşılaşmaların skorları: 

VavaCars Fatih Karagümrük 3-1 Medipol Başakşehir

Fraport-TAV Antalyaspor 1-2 Adana Demirspor

Süper Lig’in sekizinci haftasında bugün (2 Ekim) oynanacak karşılaşmalar:

İttifak Holding Konyaspor-Aytemiz Alanyaspor

Yukatel Kayserispor-Trabzonspor

Göztepe-GZT Giresunspor

Beşiktaş-Demir Grup Sivasspor

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.