Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Van’da yedi yıl önce 50 milyon liraya yaptırılan adliye lojmanları kaderine terk edildi

Van’ın Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahallesi’nde yedi yıl önce hâkim ve savcılar için yaptırılan 130 dairelik lojmanlar kaderine terk edildi. Tamamlandıktan sonra hâkim ve savcıların güvenlik gerekçesiyle taşınmak istemediği lojmanlar önce Sağlık Bakanlığı’na, ardından da bu yılın başında Milli Emlak’a devredildi. Yaklaşık 50 milyon liraya mal olan lüks lojmanların kapı, pencere ve fayansları dahil birçok malzemesi çalındı. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, “Kamu kaynağının israfı söz konusudur. Kamu harcamalarının denetim altına alınması gerekir” dedi.

Hâkim ve savcılar güvenlik gerekçesiyle lojmanlara gitmedi

Van’da 2011’de yaşanan depremin ardından hâkim ve savcılar için 2014 yılında Edremit’e bağlı Süphan Mahallesi’nde beş bloktan oluşan 130 daireli, yüzme havuzlu ve sosyal donatı alanları olan lüks lojmanlar inşa edildi. Ancak hâkim ve savcılar, konutların yapıldığı bölgeyi güvenli bulmayarak lojmanlara taşınmak istemedi. Bu sırada lojmanların kapı ve pencereleri dahil birçok yeri talan edildi. Uzun süre atıl durumda kalan lojmanlar yanında bulunan Bölge Hastanesi tarafından kullanılması için 2017 yılında İl Sağlık Müdürlüğü’ne devredildi.

Sağlık Müdürlüğü de sahip çıkmayınca Milli Emlak’a devredildi

Van İl Sağlık Müdürlüğü’nün de uzun süre lojmanları kullanmaması ve lojmanlarda yaşanan hırsızlıkların ardından oluşturulan komisyon, lojmanları bu yılın ocak ayında Milli Emlak’a devretti. Lüks lojmanların nasıl kullanılacağı bilinmezken, bir dönem bazı sivil toplum kuruluşların lojmanları talep ettiği ancak lojmanların verilmediği öğrenildi.

Takva: “50-60 milyon liralık kamu harcaması kaderine terk edildi”

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, “Maalesef süreç sağlıklı yürütülemedi. Minimum 50-60 milyon lira değerindeki bu kamu harcaması kaderine terk edildi. Burada kumu kaynağının israfı söz konusudur. Kamu harcamalarının denetim altına alınması gerekir. Önce kamunun kendini düzeltmesi gerekir. Yaşananlar maalesef buradaki yöneticilerinin umurunda değildir” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.