Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alessandre Clemente, mafya şiddetini önlemek için annesinin öldürüldüğü şehirde belediye başkanlığına adaylığını koydu

Annesi 10 Haziran 1997 tarihinde İtalyan mafyası Camorra’nın kurşunlarına kurban giden Alessandra Clemente, annesinin öldürüldüğü Napoli’ye belediye başkanı olmak için yarışıyor. Seçildiği takdirde Clemente’nin tek bir hedefi var: Mafya şiddetine son vermek.

Napoli’deki evinde annesinin 41 kurşunla kurban edildiği ana şahit olan Alessandre Clemente verdiği bir röportajda, “Daha önce hiç silah sesi duymadım, dolayısıyla aklıma ilk gelen fikir araba kazası olduğuydu. Daha sonradan öğrendim ki Camorra bir cinayet planlamış” diye konuştu.

O gün yedi mafya tetikçisinin Aranella sokaklarında motosikletleriyle dolaştığını anlatan Clemente, “Pencereden baktığımda küçük kardeşimi gördüm, Francesco annemin elini tutuyordu. Polis geldiğinde gitmeyi reddetti. Mahvolmuştum ama kardeşime bakmam gerektiğini biliyordum” dedi.

Hedefi mafya şiddetine son vermek

Alessandra Clemente

Alessandra Clemente, başkan seçildiği takdirde tüm gücüyle mafya şiddetine son vermek için çalışacağını söyledi:

“Annemin yerine bir başkasının ölmesi gerektiğini düşünerek büyüdüm ama zamanla değişimin nefretten doğmayacağını, sevgiden geçtiğini ve eğer bir şeyleri değiştirmek istiyorsam Camorristi annelerine yardım etmem gerektiğini anladım. Eğer başarıya ulaşmayı gerçekten istiyorsak bu kadınlar müttefiklerim olmalı. Anneler ve daha genel olarak kadınlar.”

İtalya’da kadınlar giderek mafyaya hükmetmeye başlıyor. “Etekli patronlar” olarak bilinen kadınlar, hüküm giymiş eşlerini ve oğullarını İtalya’nın güneyine yerleştiriyor fakat Camorra’nın asıl gücü gençlerden geliyor. Napoli’nin yoksul mahallelerinde suç, finansal başarıya ve toplum tarafından saygı kazanmaya giden bir yol olarak görülüyor. Burada yetişen çocuklara alternatif sunma gayesiyle kurulan birkaç enstitü olsa da bu yerler kolayca mafyanın hedefi haline geliyor.

Clemente bu konu hakkındaki düşüncelerini de şöyle aktardı: “Burada onların ve annelerinin anlamasını sağlamaya çalıştığımız şey, kolay yoldan elde edilen paranın bir illüzyon olduğu. Çünkü 23 yaşlarında en iyi ihtimalle hapiste olacaklar ya da daha kötüsü, öldürülecekler.”

Alessandra Clemente seçimlerde favori aday değil. Clemente’nin tahmini oy oranı yüzde 11 ile yüzde 22 arasında. Seçimde Demokrat Parti tarafından desteklenen Gaetona Manfredi avantajlı gözüküyor.

Kaynak: The Guardian

Derleyen: Sara Balıkçı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.