Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “millet bahçesi” sözü verdiği İstanbul-Ataşehir’deki alana 20 kata kadar imar izni verildi

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) Garajı’nın ve Erenköy Gümrük Müdürlüğü’nün bulunduğu Ataşehir ilçesindeki 286 bin metrekarelik alan cumhurbaşkanı kararı ile özelleştirildi. İmara açılan ve 20 kata kadar yapı inşa edilmesinin önü açılan alan için AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “millet bahçesi” sözü vermişti.

Ataşehir-Kayışdağı Mahallesi’ndeki, mülkiyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı‘nda bulunan “1252 ada 10 parsel alanı”, cumhurbaşkanı kararı ile özelleştirilerek imara açıldı.

1/5000 ölçekli yeni nazım imar planına göre, 286 dönümlük araziye 20 kat yüksekliğinde bina inşa edilebilecek. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söz konusu alan için daha önce “millet bahçesi” sözü vermişti. 

Erdoğan, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden önce Ataşehir’de düzenlediği mitingde, “Erenköy Gümrüğü ile İETT garajlarını kaldırıyor, yerine 300 bin metrekarelik bir millet bahçesini inşa ediyoruz” demişti.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) Ataşehir Belediye Başkan adayı İsmail Erdem de “İçinde millet kıraathanesi, piknik alanları, göletler, spor ve çocuk oyun alanları, bisiklet yolları bulunan Erenköy Gümrüğü’nün bulunduğu alana yapılacak 300 bin metrekarelik millet bahçemiz, Ataşehirliler’in ‘nefes alanı’ olacak” açıklamasında bulunmuştu.

https://twitter.com/bbismailerdem/status/1102596448699461632

Halen AKP Ataşehir İlçe Başkanı olarak görev yapan İsmail Erdem, dün (3 Ekim) sosyal medya hesabından, “Ataşehir-Erenköy Gümrüğü taşınıyor. Kamyon ve TIR trafiğinden bölge halkı kurtuluyor, hayırlı olsun” paylaşımında bulundu.  

Özelleştirme sürecinin 31 Aralık 2023’te tamamlanacağı belirtilirken araziye getirilen yapılaşma hükümleri şöyle:

-Ticaret- Turizm-Konut Alanı (E:2.07, Yençok: 20 Kat),

Ticaret- Konut Alanı (E:2.07, Yençok: 20 Kat),

Resmi Kurum Alanı (E:1.20, Yençok: 9 Kat),

Mesleki ve Teknik Öğretim Tesisi Alanı (E:1.50, Yençok: 5 Kat),

İlkokul Alanı (E:1.00, Yen: 4 Kat),

Cami (E:0.50, Yen Otopark: Serbest),

Toplu Taşıma İstasyonu Alanı, Millet Bahçesi, Park Alanı ve Yol”

*Medyascope olarak konu hakkında bilgi almak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni (İBB) aradık. Konuştuğumuz İBB yetkilileri, projenin İBB ile ilgisi olmadığını belirterek Ataşehir Belediyesi’ne yönlendirdi. Ataşehir Belediyesi yetkilileri ise imara açılan alanın tüm sorumluluğunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda olduğunu ve özelleştirilen alan ile ilgili bir şey yapamayacaklarını belirtti. Konu hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı aradık fakat bir yetkiliye ulaşamadık.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.