Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir kez daha öğrencilere “terörist” suçlaması: “Böyle öğrenci olmaz, bunlar üniversitelerin içerisine sızmış teröristler”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde konuştu. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci’nin aracının önünün öğrenciler tarafından kesilmesine sert tepki gösteren Erdoğan, “Böyle öğrenci olamaz. Bunlar olsa olsa ancak üniversitelerin içerisine sızmış teröristlerdir” dedi.

“Bunlar üniversite içine sızmış teröristler”

Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör İnci’nin aracının önünü kesen öğrenciler ile barınma sorunu yaşayan öğrencileri hedef aldı. Erdoğan, Boğaziçili öğrenciler hakkında şöyle konuştu:

“Rektörünün arabasının üzerinde tepinen öğrencilerin olduğu bir Türkiye’yi kabullenemiyorum. Bize böyle öğrenciler gerekmez. Üniversiteye girmenin ayrı bir dert, bitirmenin ayrı bir sıkıntının olduğu dönemden bugüne ulaşmak tarihi bir başarı hikayesidir. Rektörünüz aracın içinde, siz önünü kesiyor, üzerinde tepiniyorsunuz. Bunlar üniversite içine sızmış teröristlerdir.”

“Bunlar öğrenci mi? Gezi’de olduğu gibi teröristler”

Barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencilerini de hedef alan Erdoğan, “Yurt sayımızı 190’dan 794’e çıkardık. Yurtlarımızın fiziki şartlarını iyileştirdik. Eskiden 30-40 kişilik koğuşlarda kalan öğrencilerimiz artık üç-dört kişilik otel standardında odalara sahiptir. Türkiye’de 1 milyonun üzerindeki yurt yatak kapasitesiyle en fazla barınma imkanı sağlayan ülkedir. Nedir o Allah aşkına? Parklarda bankların üzerinde yatanlar. Bunlar öğrenci mi? Bunlar aynı Gezi’de olduğu gibi teröristler. Biz öğrenciye en büyük saygıyı gösteren bir iktidarız. Göreve geldiğimizde verilen burs 45 liracıktı. Şu an 650 liraya çıktık. Nereden nereye” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.