Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ekonomi eleştirisi: “Sana her şey bedava, asgari ücretlinin nasıl geçindiğini biliyor musun?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni yasama yılının ilk TBMM grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu’nun gündeminde ekonomi, hayat pahalılığı ve zamlar vardı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Kılıçdaroğlu,“Sana her şey bedava, asgari ücretlinin nasıl geçindiğini biliyor musun?” dedi. Art arda gelen zamlara tepki gösteren CHP lideri, “İnsanlar faturalarını ödeyemiyorlar. Karakışta göreceksiniz Erdoğan ekonomisinin milleti nasıl perişan ettiğini. Yağmur gibi zamlar gelecek” diye konuştu.

“Asgari ücretlinin nasıl geçindiğini biliyor musun?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün (5 Ekim) partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Hayat pahalılığının her gün arttığını ve iktidarın bu sorunu çözemediğini belirten Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şöyle seslendi:

Tarım Kredi Kooperatif mağazalarından uygun fiyata alışveriş yaptığını söylüyorsun. Sana göre fiyatlar uygun, sen elektrik, su, doğalgaz faturası, dolmuş, taksi, uçak parası ödemezsin. Sana her şey bedava zaten. Sen asgari ücretlinin nasıl geçindiğini biliyor musun? Ocak 2021’de bir milyon 37 bin 136 vatandaş elektrik faturasını ödeyememiş. Nisan 2021’de bu sayı beş milyon 166 bine çıkmış.”

“Karakışta göreceksiniz Erdoğan ekonomisini”

Kış aylarında yapılacak zamlarla ekonominin daha da kötüleşeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Karakış geliyor. İnsanlar faturalarını ödeyemiyor. Daha zamlar gelmedi, karakışta göreceksiniz Erdoğan ekonomisini. Yağmur gibi zamlar gelecek. Bu zamlarla kim mücadele edecek?” dedi. 

“Bütün vatandaşların Türkiye’yi bu hale getirenlerden demokratik yollarla hesap sorması lazım”

Konut kiraları ve yurt sorunlarına da değinen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğer 19 yıldır kişi iktidar olup da hâlâ yurt sorununu çözememişse, o zaman bir sorun var demektir. Halkın sorunlarını çözmek gibi bir düşünceleri yok. Ev kiraları İstanbul’da bir yılda yüzde 63, Ankara’da 35 artmış. Erdoğan ev kirası, ulaşım masrafı, hiçbir şey ödemiyor. AKP ve MHP’ye oy verenlere tekrar seslenmek istiyorum. Sen 83 milyonun Londra’daki bir avuç tefeciye teslim edilmesini istiyor musun? Bütün vatandaşların Türkiye’yi bu hale getirenlerden demokratik yollarla hesap sorması lazım.”

‘Madem gidiyoruz ne götürürsek kârdır’ diyorlar”

AKP’nin iktidara geldiğinde yolsuzlukları araştırma komisyonu kurduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, kendilerinin de aynısını yapacağını açıkladı. Bütün yolsuzlukların kamuya açık şekilde inceleneceğini belirten CHP lideri, “Saraydan talimat alıp ona göre karar verip dava açan savcılara da sesleniyorum. Siz de kendi geleceğinizi düşünün. Devlet kinle, intikam duygusuyla değil, adaletle yönetilir. Birisi devleti soyuyorsa bunun hesabını sormamız lazım. Bunlar da anladılar ki gidiyorlar, ‘Madem gidiyoruz ne götürürsek kârdır’ diyorlar. Yeni bir sayfayı dostlarımızla birlikte açacağız, birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu. 

“İçişleri Bakanı rüşveti koruyorsa temiz adam değildir”

Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerinin hedefinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da vardı: “Sayın Bakan senin orada bir dakika durman bile ayıptır. Sen rüşvet alanları korumuyor musun? ’10 bin dolar rüşvet alıyor’ diye çıktın devletin televizyonlarında konuştun. Savcılığa suç duyurusunda bulunacaktın, neden bulunmadın? Bir İçişleri Bakanı rüşveti koruyorsa, temiz adam değildir.”

“Her ürünün taban fiyatı olacak, hiçbir çiftçi zarar etmeyecek”

Partisinin İstanbul’da düzenlendiği tarım çalıştayına da değinen Kılıçdaroğlu, kooperatifleşmenin teşvik edileceğini vurguladı. Kılıçdaroğlu çiftçilerin yaşadığı sorunların çözümüne yönelik ise şunları söyledi: “Belediyelerimiz ve onların desteklediği kooperatiflerle güzel şeyler yaptık. Her ürünün taban fiyatı olacak. Maliyet artı makul kâr eşittir taban fiyat. Yani hiçbir çiftçi zarar etmeyecek. Bunu planlayarak yapacağız.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.