Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP), Alexander Zverev’in eski sevgilisi Olga Sharypova’ya şiddet uyguladığı iddialarına yönelik soruşturma başlattı

Erkekler tenisini yöneten Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP), 2020 yılının sonundan beri gündemde olan Alexander Zverev’in, eski sevgilisi Olga Sharypova’ya mental ve fiziksel şiddet uyguladığı iddiaları üzerine soruşturma başlattığını açıkladı.

Geçen ağustos ayında ev içi şiddeti önlemeye yönelik önerilerine ve tutumuna yer verdiği “Korunma Raporu”nu yayımlayan ATP’nin CEO’su Massimo Calvelli, “Alexander Zverev’e yönelik suçlamalar ciddi ve bu konunun üzerine eğilmemiz gerekiyor. Umarım soruşturmamız gerçeklere ulaşmamızı ve ona göre aksiyon almamızı sağlar. Zverev soruşturmamızı olumlu karşılıyor ve tüm iddiaları reddediyor” dedi.

Olga Sharypova, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanan ve şu anda dünya dört numarası olan Alexander Zverev’in kendisine şiddet uyguladığını ilk olarak 2020 yılının Kasım ayında, Racquet Magazine’de Ben Rothenberg’e verdiği röportajda açıkladı. Rothenberg olayların izini sürmeye, geçen ağustos ayında Slate’te devam etti. 24 yaşındaki Alman tenisçi ise eski sevgilisinin tüm iddialarını reddediyor.

Sharypova verdiği röportajlarda, 2019’da farklı zamanlarda şiddete uğradığını, örneğin New York’ta kalırlarken Zverev’in yüzüne yastıkla nefes alamayacağı şekilde bastırdığını söyledi. Olga Sharypova özellikle 2019’daki Şangay Masters’ı işaret etti.

Sharypova, Şanghay Masters’ta gördüğü şiddet sonucu kendisine insülin enjekte ederek ikinci kez intihar etmeye çalıştığını açıklamıştı. Sharypova’nın arkadaşları, Slate ile, Sharypova’nın yüzünde yara izi olduğunu ve Şanghay’da kendilerine attığı WhatsApp mesajlarının ekran görüntülerini paylaştı. Çifti Şanghay’da ziyaret eden bir arkadaşı, Sharypova’nın Çin’den kaçmasına nasıl yardım ettiğini anlattı.

ATP’nin bu haberler ortaya çıktığında ilk tepkisi, ancak resmi soruşturma olursa harekete geçeceği olmuştu ve bu reaksiyon eleştirilmişti. 

ATP’nin soruşturmasının ardından Zverev, bu durumdan memnun olduğunu söylerken bir kez daha iddiaları reddetti ve Slate ile Ben Rothenberg’e dava açtı. Zverev, “Her zaman ATP’nin ev içi şiddete yönelik bir politikası olması gerektiğini ve bu konuda bağımsız bir araştırma yürütmesini destekledim. Bu lekeleyici iddiaları sürdüren yayıncı ve gazeteci hakkındaki resmi başvurumuzu, avukatlarımla birlikte bir adım ödeye taşıyacağız” diye konuştu.

Slate ise birkaç röportaj ve kaynağa dayanan araştırmalarının arkasında olduğunu belirtti.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.