Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk Serbest Mimarlar Derneği’nden Medyascope’a ödül

Medyascope‘ta yayınlanan Şehir Hepimizin programı, güncel şehir sorunlarını, kentsel dönüşüm, deprem, salgın, kültürel mirasın yönetimi, ekolojik yıkım, plansızlık, dev projelerin yıpratıcı etkisi, yeşil ve kentsel mekanların erimesi vb. konularda mimarları ve kamuoyunu bilgilendirici bir yapım olarak, Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin (TürkSMD) bu yıl 14’üncüsü verilen “Basın-Yayın Ödülü”ne layık görüldü. 

Türk Serbest Mimarlar Derneği (TürkSMD), Şehir Hepimizin programının eleştiri ve muhalefet boşluğunu dolduran bir yapım olduğunu, yetkin ve uzman görüşüne değer veren yayın politikası izlediğini, konuklarla söyleşilerin bir kişi tarafından değil ekipteki konunun ehli farklı bireyler tarafından hazırlandığını belirterek Basın-Yayın Ödülü‘ne layık görüldüğünü açıkladı.

TürkSMD’nin açıklaması şöyle:

“Dijital video yayıncılığı yapan Medyascope’taki Şehir Hepimizin serisi, güncel şehir sorunlarına eğilen 200’ün üstünde araştırmacı program hazırlamıştır. Kentsel dönüşüm, deprem, salgın, kültürel mirasın yönetimi, ekolojik yıkım, plansızlık, dev projelerin yıpratıcı etkisi, yeşil ve kentsel mekanların erimesi gibi mimarlığın suç ortağı ya da iyileştirici olabildiği güncel konularda hem mimarları hem kamuoyunu bilgilendirmekte, icraatları ve fikirleri tartışmaya açmaktadır. Eleştiri ve muhalefet boşluğunu dolduran bir yapım olarak önemi, yetkin ve uzman görüşüne değer veren yayın politikası, konuklarla söyleşilerin bir kişi tarafından değil ekipteki konunun ehli farklı bireyler tarafından hazırlanması takdirle karşılanmış ve Şehir Hepimizin ‘Basın-Yayın Ödülü’ne layık görülmüştür.”

Farklı alanlarda verilen ödüllere layık görülen basın kurumlarına ve gazetecilere ödülleri bugün (5 Ekim), Ankara’da düzenlenen törende takdim edildi. Medyascope’ta yayınlanan Şehir Hepimizin programı adına ödülü, Yağmur Yıldırım aldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de törende kazananlara ödüllerini takdim etti.

TürkSMD Basın-Yayın Ödülleri’nin konuları ve sahipleri şöyle:

Büyük Ödül

Semra – Özcan Uygur (Uygur Mimarlık)

Yapı Ödülü

İyziPark projesi ile Ahmet Alataş (Ahmet Alataş Mimarlık)
Troya Müzesi projesi ile Ömer Selçuk Baz (Yalın Mimarlık)
Beylikdüzü Cemevi projesi ile 9016 Mimarlık

Basın Yayın Ödülü

Arketon Yayıncılık
Mimarizm
Şehir Hepimizin projesi ile Medyascope

Mimarlığa Katkı Ödülü

Gülru Necipoğlu
Jale Erzen
İhsan Bilgin
Jüri Özel Ödülü
Aslı Özbay

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.