Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Biz ‘Yeni anayasa’ diyoruz, birileri çıkıyor ‘İlk dört maddeyi değiştiririz’ diyerek PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, “Diğer partiler ile uzlaşabilirsek, yasama yılı bitmeden Meclis bünyesinde bu işi neticeye ulaştırabiliriz” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında açıklamalarda bulundu. “Bu Meclis, Türkiye’nin milli iradenin temsilcileri eli ile yapılan ilk anayasasını hayata geçirme şerefine de nail olacak” diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Türkiye’nin gündemine getirdiğimiz, ülkemizin ilk sivil anayasasını hazırlama teklifimizde samimiyiz. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak hazırlıklarımızı yapıyoruz. Diğer partilerden de kendi hazırlıklarını kamuoyuyla paylaşmalarını bekliyoruz. Diğer partiler ile uzlaşabilirsek yasama yılı bitmeden Meclis bünyesinde bu işi neticeye ulaştırabiliriz.”

“Ülkemizi önce 2023’e sonra 2053’e taşıyacağız”

”2023 seçimlerinde milletin terazisine çıkarız ve milletin kararı başımız gözümüz üstünedir” diyen Erdoğan, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile elde edilen avantajların ne kadar kritik öneme sahip olduğunun salgın döneminde yaşanarak görüldüğünü belirtti.

Erdoğan, “Milletimize 2023 sonrası için büyük ve güçlü Türkiye hedefimiz doğrultusunda daha kolay ve hızlı ilerlememizi sağlayacak yeni bir yol taahhüt ediyoruz. Türkiye’nin en devrimci, yenilikçi, reformcu, vizyoner partisi olarak bu yol haritası istikametinde ülkemizi önce 2023’e sonra da 2053’e taşıyacağız” diye konuştu.

“HDP’nin, Millet İttifakı’nın ortağı olduğu bir gerçek”

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada muhalefet partilerini hedef aldı. Anayasanın ilk dört maddesini değiştirme tartışmalarına ilişkin Erdoğan, “Anayasanın ilk dört maddesini değiştirme fikri CHP’nin ve dolayısıyla tüm CHP’lilerin ifadesi mi, yoksa Kılıçdaroğlu’nun kişisel fikri mi? Bu CHP’nin kurumsal iradesi ise ortada ülkemiz açısından çok vahim bir sorun var demek çünkü bu durumda CHP, anayasa gibi temel bir konudan başlayarak tümü ile HDP’nin vesayetine girmiş demektir” dedi.

Erdoğan, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in, “Başbakanlığa adayım” açıklamasına ilişkin ise şunları söyledi:

“HDP’nin, Millet İttifakı’nın ortağı olduğu bir gerçek. İYİ Parti’nin bu gerçeğe kör, sağır kalarak kendi konumunu korumaya çalışması artık sürdürülebilir değil. Bu partinin başındaki hanımefendinin, cumhurbaşkanlığından vazgeçip başbakanlığa talip olması da bu trajikomik görüntüyle ilgili. HDP tarafı hanımefendinin, cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyeceğini açıklamış. Yani bir anlamda HDP, Millet İttifakı’ndaki gizli ortaklık hakkını kullanarak bu hanımefendiyi veto etmiştir.”

İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerini de hedef alan Erdoğan, “Ankara, İstanbul büyükşehir belediyelerini kazandınız. Asfaltlarını yenileyemiyorsunuz. Çukurlardan geçemiyoruz” dedi. 

“Üniversitelerimizi terör kılıklılara bırakamayız”

“Barınamıyoruz” eylemleri ile gündeme gelen öğrencilerin yaşadığı yurt sorunu hakkında da konuşan Erdoğan, Türkiye’de 1 milyonun üzerinde yurt kapasitesi varken bu sayının İngiltere’de 550 bin olduğunu belirtti. Yurtlara başvuran öğrencilerin yedekleriyle birlikte yurtlara yerleştirildiğini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bu ülkede artık hiçbir öğrencimizin harç sorunu kalmadı. Bazıları bu güzel iklimi zehirlemek için olmadık işlere kalkışmaktan çekinmiyor. Kendi hocalarına bile saygısı olmayan bu tipleri biz, öğrenci olarak kabul etmiyoruz. Bu sorunları da kendi mecrası içinde, hiç kimsenin hakkına halel getirmeden, kötü niyetlilere meydanı bırakmadan çözeceğiz. Üniversitelerimizi terör kılıklılara bırakamayız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.