Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ayhan Bilgen ile Alternatif Siyaset (14): “Kamplaşma siyaseti otoriterleşmeye hizmet eder”

Alternatif Siyaset“in 14. bölümünde Ayhan Bilgen, kamplaşma, kamplaştırma ve otoriterleşme konularını ele aldı. Kamplaşmanın tarihsel birtakım kavgalara, gerilimlere ve öfkelere dayandığını söyleyen Bilgen, “Kurgulanmış, planlanmış yönetilen kamplaşmalar da olabilmekte. Türkiye siyasetinde kamplaşmanın neye hizmet ettiği konusunda ilkesel tartışmaları ele almalıyız. Dünyanın her yerinde değişimi zorlaştıran şey statükodur. Statükoyu güçlendiren şey ise kamplaşmadır. Dolayısıyla kamplaşma siyaseti statükonun devamına hizmet eder. Değişimi geciktirir, erteler” dedi.

Uzlaşma ile yönetim becerisinin zorunlu olduğunu vurgulayan Bilgen, “Demokrasiler sadece kişileri erdemine, anlayışa, bireysel duyarlılığa havale edilemez. Demokrasi güçler dengesidir. Demokraside farklı ideoloji ve inanç grupları kararları birlikte almalı. Parçalanmış ve özellikle gettolarda yaşama arka planına sahip toplumlarda uzlaşarak yönetme alışkanlığını sağlayabilmek için siyasetçiye büyük bir görev düşüyor” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.