Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berkin Elvan soruşturmasına ilişkin haberler yazan gazeteciler Canan Coşkun, Can Uğur ve Ali Açar beraat etti

Gazeteciler Canan Coşkun, Can Uğur ve Ali Açar’ın, Berkin Elvan’ın yaşamını yitirmesiyle ilgili soruşturmaya dair haberlerle ilgili yargılandıkları davada mahkeme heyeti beraat kararı verdi.

Gazeteciler Canan Coşkun, Can Uğur ve Ali Açar‘ın, Berkin Elvan’ın yaşamını kaybetmesiyle ilgili soruşturmaya dair BirGün ve Cumhuriyet gazetelerinde yayımlanan haberleri nedeniyle yargılandıkları davanın altıncı duruşması bugün (7 Ekim) İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. 

Gazeteciler hakkında suçlama konusu olan haberler, Cumhuriyet gazetesinde “Berkin Elvan’ı vurduğu iddia edilen polis görev yerini hatırlamadı”, BirGün Gazetesi’nde ise “Berkin soruşturmasındaki gizlilik kararının sebebi katilin itibarı zedelenmesin” başlığıyla, 11 Mart 2016’da yayımlanmıştı.

“Berkin Elvan’ın öldürülmesine dair soruşturma dosyasında şüpheli olarak bulunan polisin isminin Emin Y. şeklinde belirtildiği ve haber içeriğinde şüpheli polis memurunun fotoğrafının tanınabilecek şekilde yer verildiği anlaşılmıştır” denilen iddianamede üç gazeteci, “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” ile suçlanıyordu.

Mahkeme, bugünkü duruşmada kararını açıklayarak “yüklenen fiilin suç olarak tanımlanmamış olması” gerekçesiyle gazetecilerin beraatlarına hükmetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.