Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadınlar EuroLeague 2021-2022: Fenerbahçe Safiport, deplasmanda Galatasaray’ı 89-69 mağlup etti

FIBA tarafından organize edilen Kadınlar EuroLeague’de 2021-2022 sezonu, dün (6 Ekim) oynanan altı maçla başladı. Açılış gününde sahne alan iki temsilcimizin karşılaşmasında Fenerbahçe Safiport, Galatasaray’ı 89-69 mağlup etti.

Sekizer takımdan oluşan iki gruptaki 16 takımın mücadele edeceği Kadınlar EuroLeague’de temsilcilerimiz B Grubu’nda yer alıyor. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın ortak çalışması sonucu karşılaşma, TRT Spor Yıldız ekranlarında yayınlandı.

Mustafa Özel Spor Kompleksi’nde iki takımın kozlarını paylaştığı maçta 2020-21 EuroLeague üçüncüsü Fenerbahçe, geçen sezonun en değerli oyuncusu seçilen Alina Iagupova ve Elizabeth Williams’ın etkileyici performansı ile galibiyete uzandı.

İspanyol koç Victor Lapena liderliğinde üçüncü sezonuna da güçlü bir giriş yapan Fenerbahçe Safiport’ta 29 yaşındaki Ukraynalı Iagupova 29 sayı, 11 asist ve 5 ribaund ile oynarken 28 yaşındaki ABD’li Elizabeth Williams da 18 sayı, 11 ribaund ile double-double yaptı.

Iagupova’nın dominant performansından kesitler:

https://twitter.com/EuroLeagueWomen/status/1445817376621019143

Galatasaray’ın yeni transferi Tina Krajisnik’in harika performansı ise mağlubiyeti önlemek için yeterli olmadı. Tecrübeli Sırp uzun, 23 sayı, 12 ribaund, 4 asist ve 2 top çalma ile takımına her alanda katkı sağladı.

Krajisnik’in performansından kesitler:

Günün diğer karşılaşmalarının sonuçları şöyle: 

Dynamo Kursk 86-76 VBW Arka Gdynia

TTT Riga 56-71 UMMC Ekaterinburg

Spar Girona 63-68 Sopron Basket

Umana Reyer 80-59 KSC Szekszard

BLMA 75-74 ZVVZ USK Praha

İki temsilcimizin de maçlarını 13 Ekim Çarşamba günü oynayacağı önümüzdeki hafta Fenerbahçe Safiport, Basket Landes’i konuk edecek. Efe Güven önderliğindeki Galatasaray ise Dynamo Kursk karşısına gruptaki ilk galibiyetini almak için çıkacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.