Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Uluslar Ligi: İspanya, İtalya’nın 37 maçlık yenilmezlik serisine son verdi – Fransa ile Belçika, Boğalar’ın finaldeki rakibi olmak için sahaya çıkıyor

UEFA Uluslar Ligi yarı finalinde İspanya, organizasyonun ev sahibi İtalya’yı 2-1 mağlup ederek finale yükseldi. Boğalar, böylelikle son Avrupa Şampiyonası şampiyonunun 37 maçlık yenilmezlik serisini de son vermiş oldu. İspanya’nın finaldeki rakibi ise bugün (7 Ekim) belli olacak. Fransa ile Belçika, Türkiye saati ile 21.45’te Torino’daki Allianz Stadyumu’nda kozlarını paylaşacak. 

İspanya, İtalya’dan rövanşı aldı

EURO 2020’de (Avrupa Futbol Şampiyonası) İspanya’yı eleyerek finale yükselen İtalya, dün (6 Ekim) rakibi ile UEFA Uluslar Ligi yarı finalinde bir kez daha karşılaştı. Boğalar, Milano’daki San Siro Stadı’nda oynanan mücadelede ev sahibini Ferran Torres’in 17 ve 45. dakikalarda attığı iki gol ile mağlup etmeyi başardı. Torres’in attığı iki golün de asistini Mikel Oyarzabal yaparken İtalya’nın maçtaki tek golünü ise 83. dakikada Lorenzo Pellegrini kaydetti. Öte yandan İtalya’da Leonardo Bonucci, 30 ve 42. dakikalarda gördüğü iki sarı kart ile oyun dışında kaldı. Boğalar, böylelikle son Avrupa Şampiyonası şampiyonunun 37 maçlık yenilmezlik serisine de son vermiş oldu. İtalya’dan EURO 2020’nin rövanşını alan İspanya’nın UEFA Uluslar Ligi finalindeki rakibi, bugün (7 Ekim) Fransa ile Belçika arasında oynanacak maçın ardından belli olacak. 

İspanya’nın İtalya’yı 2-1 yendiği maçın özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=YCzpzfmtHYM

Fransa ile Belçika’dan futbol şöleni 

UEFA Uluslar Ligi yarı final maçında Fransa ile Belçika karşı karşıya gelecek. Juventus’un maçlarını oynadığı Torino’daki Allianz Stadyumu’nda oynanacak mücadeleyi Almanya Futbol Federasyonu’ndan Daniel Siebert yönetecek. İspanya’nın finaldeki rakibini belirleyecek karşılaşma, Türkiye saati ile 21.45’te başlaayacak.  

Fransa’da hedef galibiyet

Son FIFA Dünya Kupası şampiyonu Fransa, yıldızlar topluluğu kadrosu ile UEFA Uluslar Ligi’ni kazanmak istiyor. EURO 2020’de İsviçre’ye son 16 turunda elenerek hayal kırıklığı yaşayan Horozlar, FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu’nda liderliğini sürdürüyor. Fransa; Ukrayna, Finlandiya, Bosna-Hersek ve Kazakistan’ın yer aldığı bu grupta oynadığı altı maçta üç galibiyet ve üç beraberlik alarak 12 puan topladı.

Didier Deschamps’ın öğrencileri, UEFA Uluslar Ligi yarı finali öncesinde ise İsveç, Hırvatistan ve Portekiz ile kozlarını paylaştı. Fransa, rakipleri ile oynadığı altı karşılaşmada beş galibiyet ve bir beraberlik aldı. Horozlar’ın tek beraberliği, Portekiz karşısında geldi. Fransa, Belçika maçında ise büyük bir sınav verecek. İki ekip son olarak 2018 Dünya Kupası yarı finalinde karşılaşmış ve o mücadeleyi Fransa, Samuel Umtiti’nin attığı gol ile 1-0 kazanmıştı. 

Belçika, kupa kazanmak istiyor

Altın jenerasyonunun yavaş yavaş sonuna gelen Belçika, UEFA Uluslar Ligi’ni kazanarak kupa hasretine son vermek amacında. Kırmızı Şeytanlar, EURO 2020’de turnuvanın şampiyonu İtalya’ya çeyrek finalde 2-1 yenilerek elenmişti. FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda Çekya, Galler, Belarus ve Estonya ile mücadele eden Belçika, grup mücadelesinde rakiplerine büyük üstünlük sağladı. Roberto Martinez’in ekibi, bu aşamadaki altı maçta beş galibiyet ve bir beraberlik alarak 16 puan topladı. Belçika, UEFA Uluslar Ligi’nde ise Danimarka, İzlanda ve İngiltere ile kozlarını paylaştı. Tek mağlubiyetini İngiltere karşısında alan Kırmızı Şeytanlar, oynadığı diğer maçları kazanarak Fransa’nın yarı finaldeki rakibi oldu. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.