Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Erdoğan açıkça tehdit ediyor, siyasi cinayet kaygım var”

Partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sürecinde gerilimi yükseltmek isteyeceğini belirterek Erdoğan’ın “Dur bakalım daha başınıza neler gelecek” sözlerini hatırlattı ve “Siyasi cinayet kaygım var. ‘Başınıza neler gelecek’ dedi. Açıkça tehdit ediyor” dedi. 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile anayasa için masaya oturmayacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, iktidarın da gideceğini bildiğine işaret ederek “Soygun düzeninin son aşamasındayız, ne yaparlarsa yapsınlar gidecekler” diye konuştu. 

Erdoğan’ın iktidarda kalmak için her yolu deneyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Gerilimden kaçınmak lazım. Karşı taraf gerilimi tırmandıracaktır. Çok daha sert bir ortamda siyaset yapmayı nasıl sağlayabiliriz, onun arayışına girecektir ama ben şundan eminim eğer iş belli grupların ellerine silah alıp, belli kişileri öldürme yoluna gitmezse, bir gerilim olmaz. Bütün tahriklere rağmen bir gerilim olmaz. Umarım öyle bir tablo da Türkiye’de yaşanmaz. Siyasi cinayetler kaygım var. Erdoğan ‘Dur bakalım başınıza daha neler gelecek’ diyor. Açıkça tehdit ediyor. Kaygılarım var. Yani Erdoğan iktidardan gitmemek için her yolu deneyecektir. İşin Türkçesi bu. Gitmemek için her yolu deneyecektir. Çünkü iktidardan gitmenin kendisi için maliyetinin ne kadar ağır olduğunu görüyor. Sürekli geriye giden ve ülkeyi bir kişinin iki dudağına teslim eden bir yapıyla karşı karşıyayız. Ülkeyi bu noktaya ‘Tek yetkili olarak ben çıkacağım ve her istediğimi yapacağım’ anlayışı getirdi. Erdoğan sistemden memnun. Erdoğan gerçeklerden koptu, gerçeklerin dışında. Etrafındaki insanlara yasal olan, olmayan talimatı verebiliyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.