Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk Tabipleri Birliği, sağlık çalışanlarının fiili hizmet zammı süresinin artırılması için Meclis’e çağrıda bulundu

Türk Tabipleri Birliği (TTB), sağlık çalışanlarının fiili hizmet zammının artırılması konusunda hazırladıkları kanun önerisini dün (7 Ekim) Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) iletti.

TBMM’deki partilerin başkanlarıyla birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a gönderilen kanun teklifinin yanında bir yazı da iletildi. Yazıda, sağlık çalışanlarının diğer pek çok meslek grubuna göre daha çok yıprandığına ve koronavirüs salgını süresince daha ağır ve tehlikeli koşullarda çalıştıklarına dikkat çekildi.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na da dikkat çekilen yazıda, sağlık çalışanlarına her 360 iş günü için 60 gün fiili hizmet zammı verildiği de hatırlatıldı.

TTB, hazırlanan bu kanun önerisine destek verilmesini beklediğini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.