Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın ”Ya tamam ya devam” maçındaki rakibi Norveç

Türkiye, FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nun yedinci haftasında Norveç ile karşı karşıya gelecek. Mücadeleyi, Almanya Futbol Federasyonu’ndan Felix Brych yönetecek. İstanbul Ülker Stadyumu’nda oynanacak ve TSİ 21.45’te başlayacak karşılaşma, TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Türkiye, Stefan Kuntz yönetiminde ilk maçına çıkacak

Ay-Yıldızlılar, bugün (8 Ekim) saat 21.45’te Dünya Kupası Elemeleri G Grubu yedinci maçında Norveç ile karşı karşıya gelecek. Ülker Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu’ndan Felix Brych yönetecek. 

Türkiye A Milli Futbol Takımı, G Grubu’nun ilk maçında İstanbul’da Hollanda’yı 4-2, ikinci maçında da İspanya’da Norveç’i 3-0 yenerken, üçüncü maçında sahasında Letonya ile 3-3 berabere kaldı. Türkiye, dördüncü hafta maçında ise 2-0 öne geçtiği karşılaşmada Karadağ’ın 90+7. dakikada attığı gole engel olmayarak sahadan bir puan ile ayrıldı. Ay-Yıldızlılar, beşinci haftada Cebelitarık’ı 3-0 ile geçerken altıncı haftada Hollanda’dan tarihi fark yedi. Portakallar, Türkiye’yi 6-1’lik skor ile mağlup ederek liderlik koltuğunu ele geçirdi. Bu skor, teknik direktör Şenol Güneş’in de sonunu hazırladı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 6-1’lik Hollanda yenilgisinin ardından Güneş ile yolların ayrıldığını kamuoyuna duyurdu. TFF, kısa bir süre sonra Güneş’ten boşalan koltuğa Stefan Kuntz’u getirdi. Alman teknik direktör, Türkiye kariyerinin ilk maçına Norveç karşısında çıkacak. 

Norveç karşılaşması ile 2021 yılındaki 13. maçına çıkacak Türkiye, oynadığı 12 karşılaşmada beş galibiyet, üç beraberlik ve dört mağlubiyet aldı. Bu karşılaşmalarda 21 gol atan milliler, kalesinde 22 gol gördü. Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan (EURO 2020) bu yana bir türlü istediği sonuçları alamayan Türkiye, Norveç maçı ile çıkışa geçmek istiyor. Ay-Yıldızlılar, rakibi ile oynadığı son iki maçı kazanma başarısı gösterdi. Öte yandan milli takımın yeni teknik direktörü Stefan Kuntz, takımı ile ilk resmi maçında Norveç’i mağlup ederse bunu başaran beşinci isim olacak. 

Türkiye’nin Norveç’i 3-0 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=BD5CC6yyZNM

Stefan Kuntz: ”Bütün takıma ihtiyacımız var”

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, dün (7 Ekim) düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Kuntz, takımın Norveç maçı ile yeni bir sayfa açabileceğinin altını çizdi: ”Yeni bir sayfa açmak insanların ne yapacaklarını göstermek için bir fırsat. Kısa bir süremiz var ama bu süre içinde takımı, oyuncuları güçlendirebilmek, özgüvenle sahaya çıkabilmeleri için küçük değişiklikler yaptık. İlk stres testimiz gelmiş durumda. Kim kalede, kim sahada, kim yedek kulübesinde göreceğiz. Bu ilk streste takım olmayı başarıyor muyuz diye bakacağız. Letonya maçında bu maçta oynamayacak 6 oyuncuya ihtiyacım olacak. Yedek kulübesindeki oyuncular saha içerisindeki arkadaşlarını destekleyecek. Bütün takıma birlikte ihtiyacımız var.”

A Milli Takım’ın aday kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Kaleciler: Altay Bayındır (Fenerbahçe), Sinan Bolat (Gent), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Defans: Zeki Çelik (Lille), Mert Müldür (Sassuolo), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Kaan Ayhan (Sassuolo), Merih Demiral (Atalanta), Ozan Kabak (Norwich City), Serdar Aziz (Fenerbahçe), Caner Erkin (VavaCars Fatih Karagümrük), Rıdvan Yılmaz (Beşiktaş)

Orta Saha: Abdülkadir Ömür, Berat Özdemir (Trabzonspor), Berkan Kutlu (Galatasaray), Cengiz Ünder (Olimpik Marsilya), Hakan Çalhanoğlu (İnter), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Orkun Kökçü (Feyenoord), Ozan Tufan (Watford), Taylan Antalyalı (Galatasaray), Yusuf Yazıcı (Lille)

Forvet: Burak Yılmaz (Burak Yılmaz), Kenan Karaman (Beşiktaş), Serdar Dursun (Fenerbahçe), Halil Dervişoğlu (Galatasaray)

Norveç, Türkiye’den puan ile ayrılmanın hesaplarını yapıyor

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda Hollanda ve Türkiye ile ikincilik mücadelesi veren Norveç, bugünkü (8 Ekim) maç öncesi 13 puan ile ikinci sırada bulunuyor. Stale Solbakken’in öğrencileri, çıktıkları son altı maçta dört galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Norveç, bu karşılaşmalarda rakip filelere dokuz gol atarken kalesinde ise yalnızca bir gol gördü. Öte yandan Norveç’te Türkiye maçı öncesi eksikler can sıkıyor. Alexander Sörloth, Erling Haaland, Joshua King ve Kristoffer Ajer gibi önemli isimler, Türkiye maçında takımlarını yalnız bırakacak. 

Norveç’in G Grubu’nda aldığı sonuçlar şöyle:

Cebelitarık 0-3 Norveç

Norveç 0-3 Türkiye

Karadağ 0-1 Norveç

Norveç 1-1 Hollanda

Letonya 0-2 Norveç

Norveç 5-1 Cebelitarık

Grubun diğer maçlarında Letonya ile Hollanda, Cebelitarık ile Karadağ karşı karşıya gelecek. G Grubu’nda şu ana kadar oynanan maçların ardından oluşan puan durumu ise şöyle:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.