Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri: Türkiye A Milli Futbol Takımı, Norveç’e diş geçiremedi

Türkiye A Milli Futbol Takımı, dün (8 Ekim) Norveç ile sahasında kozlarını paylaştı. Milliler, henüz 6. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun attığı gol ile öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı. Norveç, 41. dakikada Kristian Thorstvedt’in attığı gol ile sahadan beraberlik ile ayrılmayı başararak grup ikinciliği yolunda büyük avantaj elde etti.

Türkiye, FIFA 2022 Dünya Kupası’na katılma şansını zora soktu

Ay-Yıldızlılar, dün (8 Ekim) saat 21.45’te Dünya Kupası Elemeleri G Grubu yedinci maçında Norveç ile karşı karşıya geldi.  İstanbul Ülker Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu’ndan Felix Brych yönetti. 

Türkiye ve Norveç’in dizilişi

Stefan Kuntz yönetiminde ilk maçına Norveç karşısında çıkan Türkiye, başlama vuruşundan itibaren rakip savunmaya yoğun bir baskı yaparak maça başladı. Ay-Yıldızlılar’ın bu baskılı başlangıcı, kısa sürede sonuç verdi. Müsabakanın 6. dakikasında ön alan baskısı ile topu kapan Cengiz Ünder, ceza sahasına sokuldu ve uygun pozisyondaki Kerem Aktürkoğlu’na pasını çıkardı. Kerem ise milli takım forması altındaki ilk golünü boş kaleye atarak skoru 1-0’a getirdi. Norveç, kalesinde gördüğü golün ardından oyuna dengeyi getirmeyi başardı. Stale Solbakken’in öğrencileri, ilk önemli tehlikesini ise 23. dakikada yakaladı. Ceza sahası içerisinde yaşanan karambolde Berat Özdemir’in meşin yuvarlağa yaptığı ters bir vuruş direkten oyun alanına döndü. Öte yandan Türkiye, 36. dakikada farkı ikiye çıkartabileceği bir pozisyondan faydalanamadı. Caner Erkin’in pası ile ceza sahasına sokulan Kerem Aktürkoğlu’nun şutu, az farkla auta çıktı. Norveç, Kerem’in değerlendiremediği bu pozisyondan yalnızca dört dakika sonra golü buldu. Sol kanattan paslaşarak kullanılan köşe vuruşunda top ile buluşan Jens Petter Hauge, arka direğe ortasını açtı. Yaşanan karambolde topu önünde bulan Kristian Thorstvedt, yakın mesafeden yaptığı vuruş ile topu ağlara gönderdi. Müsabakanın ilk yarısı, 1-1’lik eşitlik ile sona erdi. 

Türkiye, tıpkı ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıya da hızlı başladı. Ancak Stefan Kuntz’un öğrencileri, 46 ve 50. dakikalarda iki gol pozisyonundan faydalanamadı. Türkiye’nin ikinci yarıdaki tempolu başlangıcı ise çok kısa sürdü. Norveç, ayağa paslar ile Ay-Yıldızlılar’ın baskısını rahatlıkla kırmayı başardı. Norveç, aynı zamanda oyunun temposunu da düşürerek Türkiye’ye pozisyon şansı tanımadı. İkinci 45 dakikalık bölümde çok silik bir görüntü çizen milliler, mücadelenin 1-1 sona ermesine engel olamadı. Oldukça eksik bir kadro ile Türkiye’ye gelen Norveç, maçtan beraberlik ile ayrılmayı başardı ve grup ikinciliği yolunda büyük bir avantaj elde etti. Ay-Yıldızlılar, 11 Ekim Pazartesi günü Letonya deplasmanına konuk olacak. 

Türkiye-Norveç karşılaşmasının özet görüntüleri:

Kerem Aktürkoğlu, A Milli Takım formasıyla ilk golünü Norveç filelerine gönderdi.

FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda yedinci hafta maçlarında alınan skorlar:

https://twitter.com/trtspor/status/1446580336822005760?s=20

FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda yedinci haftanın ardından oluşan puan durumu:

https://twitter.com/trtspor/status/1446581170616029186?s=20

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.