Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Pandora Belgeleri’nden Erdoğan’a yakın isimler çıkıyor

Gazeteci Murat Yetkin, Yetkin Report’taki yazısında Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ) tarafından yayımlanan Pandora Belgeleri’ni ele aldı. Yaklaşık 100 ülkeden binlerce zenginin servetlerini hangi yollardan ülke dışına çıkardıklarını gösteren bu belgelerde henüz Türkiye’den bir siyasetçinin ismi olmasa da Yetkin yazısında, belgelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın isimlerin ortaya çıkmaya başladığına değindi.

Belgelerden Rönesans inşaat şirketinin sahibi Erman Ilıcak’ın, Cengiz İnşaat’ın sahibi Mehmet Cengiz’in, Çalık Holding’in sahibi Ahmet Çalık’ın isimlerinin çıktığını hatırlatan Yetkin, daha sonra gelen daha birçok ismin de Erdoğan’a yakın iş insanları olduğunu söyledi. İşlemlerin yasadışı olmadığını belirten Yetkin, şöyle devam etti:

“Sorun sadece maddi çıkarları yüksek tutmakta değil, mevcut koşullara güven duymamaktan da kaynaklanıyor sanki. Dikkat çekici olan ortaya çıkan isimlerin çoğunun Erdoğan’ın en yakınında duran ya da isimleri birlikte anılan iş insanlarından olması. Güven sorunu burada önem kazanıyor. Erdoğan’ın ‘Almanya’da halk yiyecek bulamıyor’ türünden söylemleri bir yana bırakıp en yakınlarındaki güven sorununa odaklanmasında fayda var.”

Murat Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.