Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kampüste açık ders vermeyi planlayan Can Candan, Boğaziçi Üniversitesi’ne alınmadı

Atanmış rektörlük yönetimi tarafından görevden alınan akademisyen ve belgeselci Can Candan’ın Boğaziçi Üniversitesi’ne girmesine izin verilmedi. Akademisyenler bugünkü rektörlüğe sırt dönme eylemlerini kapıda, Candan ile birlikte yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmadan önce rektör vekilliğine getirilen Naci İnci’nin ilk icraatı, yarı zamanlı öğretim görevlisi Can Candan’ın görevine son vermek olmuştu.

Görevden alınmasının ardından kampüsteki protestolara katılmaya ve protestoları görüntülemeye devam eden Candan, 14 yıldır verdiği Belgesel Sinema ve Film Projesi derslerini dönem boyunca kampüs meydanında “açık ders” olarak vermeye hazırlanıyordu Dönemin ilk dersini bugün (11 Ekim) saat 10:00’da vermeyi planlayan Candan, rektörlüğün talimatıyla özel güvenlik tarafından kampüse alınmadı.

Kampüse alınmadığını sosyal medyadan duyuran Can Candan, doktorunun ve bankasının kampüste olduğunu, üniversitede bir akademisyen olan eşini aracıyla ofisine bırakamadığını söyledi. “En üzücü olan, öğrencilerimle buluşmamın engelleniyor olması” diyen Candan, tutanak tutulmasının ardından kampüs kapısında beklemeyi sürdürdü.

Kampüste her gün rektörlüğe sırtlarını dönerek rektör atamasını protesto eden akademisyenler, bugünkü sırt dönme eylemlerini kapıda, Can Candan ile birlikte yaptı. Öğrenciler ve akademisyenler Candan ile birlikte beklerken, çok sayıda polis ve özel güvenlik de kampüs kapısına geldi.

Can Candan, 13 Ağustos’ta Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne, Eğitim–Sen’in de müdahil olduğu, göreve son verme işleminin yürütmesinin durdurulmasını ve iptalini talep ettiği bir dava açmıştı. Davada mahkemenin yürütmesinin durdurulması talebine dair vereceği karar bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.