Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Letonya deplasmanında

Türkiye, FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nun sekizinci haftasında bugün (11 Ekim) deplasmanda Letonya ile karşı karşıya gelecek. Mücadeleyi, İsveç Futbol Federasyonu’ndan Andreas Ekberg yönetecek. Liepāja şehrindeki Daugava Stadyumu’nda oynanacak ve TSİ 21.45’te başlayacak karşılaşma, TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Türkiye’nin tek hedefi galibiyet

Ay-Yıldızlılar, bugün (11 Ekim) saat 21.45’te Dünya Kupası Elemeleri G Grubu sekizinci maçında Letonya ile karşı karşıya gelecek. Liepāja şehrinin ev sahipliği yapacağı müsabakayı, İsveç Futbol Federasyonu’ndan Andreas Ekberg yönetecek. 

Türkiye A Milli Futbol Takımı, G Grubu’nun ilk maçında İstanbul’da Hollanda’yı 4-2, ikinci maçında da İspanya’da Norveç’i 3-0 yenerken, üçüncü maçında sahasında Letonya ile 3-3 berabere kaldı. Türkiye, dördüncü hafta maçında ise 2-0 öne geçtiği karşılaşmada Karadağ’ın 90+7. dakikada attığı gole engel olmayarak sahadan bir puan ile ayrıldı. Ay-Yıldızlılar, beşinci haftada Cebelitarık’ı 3-0 ile geçerken altıncı haftada Hollanda’dan tarihi fark yedi. Portakallar, Türkiye’yi 6-1’lik skor ile mağlup ederek liderlik koltuğunu ele geçirdi. Bu skor, teknik direktör Şenol Güneş’in de sonunu hazırladı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 6-1’lik Hollanda yenilgisinin ardından Güneş ile yolların ayrıldığını kamuoyuna duyurdu. TFF, kısa bir süre sonra Güneş’ten boşalan koltuğa Stefan Kuntz’u getirdi. Alman teknik direktör, Türkiye kariyerinin ilk maçına geçen cuma günü (8 Ekim) Norveç karşısında çıktı. Ay-Yıldızlılar, öne geçtiği karşılaşmada rakibi ile 1-1 berabere kalarak grup ikinciliği yolunda büyük yara aldı. Stefan Kuntz’un öğrencileri, Letonya’yı yenerek son iki hafta öncesi umutlarını sürdürmek istiyor. 

Letonya karşılaşması ile 2021 yılındaki 14. maçına çıkacak Türkiye, oynadığı 13 karşılaşmada beş galibiyet, dört beraberlik ve dört mağlubiyet aldı. Bu karşılaşmalarda 22 gol atan milliler, kalesinde 23 gol gördü. Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan (EURO 2020) bu yana bir türlü istediği sonuçları alamayan Türkiye, Letonya maçına mutlak üç puan parolası ile çıkacak. Ancak Türkiye, rakibi ile oynadığı son altı maçta galibiyet alamadı. Milliler, bu karşılaşmaların beşinde sahadan beraberlik ile ayrılırken bir maçta ise mağlubiyet yaşadı. 

Türkiye ile Letonya’yı karşı karşıya getiren ilk maçın özet görüntüleri:

Stefan Kuntz: ‘’Öncelikle iyi sonuç almak istiyoruz’’

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, dün (10 Ekim) düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Kuntz, hedeflerinin galibiyet olduğunu altını çizdi: “Kökten yapılması gereken değişikliklerin bir günde yapılması mümkün değil. Öncelikle iyi sonuç almak istiyoruz. Yani bizi ikinciliğe götürecek sonucu almak istiyoruz. Hedefimiz bu. ’Açık farklı galibiyet bekliyoruz’ gibi şeyler söylersem Letonya’ya haksızlık etmiş olurum. Önce kazanalım, bunu görelim, daha sonra yorum yapalım. Letonya’yı analiz ettik, Hollanda ile olan maçlarını izledik, o maçta da iyi bir performans sergilediklerini düşünüyorum.”

A Milli Takım’ın aday kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Kaleciler: Altay Bayındır (Fenerbahçe), Sinan Bolat (Gent), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Defans: Zeki Çelik (Lille), Mert Müldür (Sassuolo), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Kaan Ayhan (Sassuolo), Merih Demiral (Atalanta), Ozan Kabak (Norwich City), Serdar Aziz (Fenerbahçe), Caner Erkin (VavaCars Fatih Karagümrük), Rıdvan Yılmaz (Beşiktaş)

Orta Saha: Abdülkadir Ömür, Berat Özdemir (Trabzonspor), Berkan Kutlu (Galatasaray), Cengiz Ünder (Olimpik Marsilya), Hakan Çalhanoğlu (İnter), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Orkun Kökçü (Feyenoord), Ozan Tufan (Watford), Taylan Antalyalı (Galatasaray), Yusuf Yazıcı (Lille)

Forvet: Burak Yılmaz (Lille), Kenan Karaman (Beşiktaş), Serdar Dursun (Fenerbahçe), Halil Dervişoğlu (Galatasaray)

Letonya, Türkiye karşısında sürpriz peşinde

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda yer alan Letonya, topladığı beş puan ile beşinci sırada yer alıyor. 2022 yılında Katar’da düzenlenecek FIFA Dünya Kupası’na katılma umutlarını yitiren Letonya, grubunda oynadığı yedi maçta bir galibiyet, iki beraberlik ve dört mağlubiyet aldı. Dainis Kazakevis’in öğrencileri, Türkiye ile deplasmanda oynadığı maçta ise sahadan 3-3’lük beraberlik ile ayrılmayı başardı. 

Letonya’nın G Grubu’nda aldığı sonuçlar şöyle:

Letonya 1-2 Karadağ

Hollanda 2-0 Letonya

Türkiye 3-3 Letonya

Letonya 3-1 Cebelitarık

Letonya 0-2 Norveç

Karadağ 0-0 Letonya

Letonya 0-1 Hollanda

Grubun diğer maçlarında Hollanda ile Cebelitarık, Norveç ile Karadağ karşı karşıya gelecek. G Grubu’nda şu ana kadar oynanan maçların ardından oluşan puan durumu ise şöyle:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.