Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Uluslar Ligi’nde final heyecanı: İspanya karşısında mağlup duruma düşen Fransa, yıldızlarıyla şampiyonluğa ulaştı

UEFA Uluslar Ligi finalinde İspanya ile Fransa, İtalya’nın Milano şehrindeki Giuseppe Meazza (San Siro) Stadyumu’nda kozlarını paylaştı. Fransa, Mikel Oyarzabal’ın golü ile yenik duruma düştüğü karşılaşmayı kazanmayı başardı. Son FIFA Dünya Kupası şampiyonuna kupayı getiren golleri Karim Benzema ve Kylian Mbappe kaydetti. 

Fransa’dan müthiş bir geri dönüş daha

EURO 2020’de İsviçre’ye son 16 turunda elenerek hayal kırıklığı yaşayan Fransa, dün (10 Ekim) UEFA Uluslar Ligi finalinde İspanya ile karşı karşıya geldi. Turnuvanın yarı finalinde Belçika’yı 2-0 geriden gelerek mağlup eden Horozlar, yarı finalin diğer ayağında ev sahibi İtalya’yı saf dışı bırakan İspanya karşısında maça tutuk başladı. İspanya’nın da kontrollü oyunu tercih etmesi, ilk yarıda gol sesi çıkmamasına neden oldu.

İkinci 45 dakikada ise goller peş peşe geldi. Yarı final maçında yaptığı iki asist ile İspanya’yı finale taşıyan Mikel Oyarzabal, bu sefer attığı gol ile öne çıktı. Karşılaşmanın 64. dakikasında fileleri sarsan 24 yaşındaki yıldız, takımını 1-0 öne geçirdi. Ancak Son FIFA Dünya Kupası şampiyonu, bu gole kısa süre içinde yanıt verdi. Fransa’da sahneye çıkan Karim Benzema, 66. dakikada jeneriklik bir gole imza atarak skoru eşitledi. Didier Deschamps’ın ekibine galibiyeti getiren isim ise Kylian Mbappe oldu. Genç yıldız, 80. dakikada attığı gol ile Fransa’yı şampiyonluğa taşıdı. 

Karim Benzema’nın harika golü:

Kylian Mbappe’nin Fransa’ya galibiyeti getiren golü:

Fransa’nın İspanya’yı 2-1 yenerek şampiyonluğa ulaştığı karşılaşmanın özet görüntüleri:

Fransa, UEFA Uluslar Ligi’nde kazandığı şampiyonluğu doyasıya kutladı:

Fransa; Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası ve Uluslar Ligi’ni kazanan ilk takım oldu. 

Fransa, tarihinde beş büyük uluslararası kupa kazandı. (1984 Avrupa Şampiyonası, 1998 Dünya Kupası, 2000 Avrupa Şampiyonası, 2018 Dünya Kupası, 2021 Uluslar Ligi)

Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps, ülkesinin kazandığı beş büyük uluslararası kupanın ikisinde kaptanlık (1998 Dünya Kupası, 2000 Avrupa Şampiyonası) ikisinde ise teknik direktörlük (2018 Dünya Kupası, 2021 Uluslar Ligi) yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.