Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri: Burak Yılmaz’dan son saniyede hayat öpücüğü

Türkiye, FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nun sekizinci haftasında dün (11 Ekim) deplasmanda Letonya ile karşı karşıya geldi. Liepāja şehrindeki Daugava Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı, golsüz eşitlik ile sona erdi. Letonya, 70. dakikada ise Merih Demiral’ın kendi kalesine attığı gol ile 1-0 öne geçti. Türkiye, 75. dakikada oyuna sonradan dahil olan Serdar Dursun ile skora eşitliği getirdi. Son dakikaları nefesleri kesen müsabakada son sözü Burak Yılmaz söyledi. 90+9. dakikada Burak Yılmaz’ın attığı penaltı golü ile Letonya’yı 2-1 yenen Türkiye, böylelikle rakibini 97 yıllık aranın ardından mağlup etmiş oldu. Stefan Kuntz yönetiminde ikinci maçında ilk galibiyetini alan milliler, puanını 15’e yükselterek grup ikinciliği umutlarını sürdürdü. 

Türkiye, son dakikada attığı gol ile umutlarını sürdürdü

Türkiye, FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nun sekizinci haftasında dün (11 Ekim) deplasmanda Letonya ile karşı karşıya geldi. Liepāja şehrindeki Daugava Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi, İsveç Futbol Federasyonu’ndan Andreas Ekberg yönetti.

Letonya ve Türkiye’nin dizilişi

Stefan Kuntz yönetiminde ilk maçında Norveç engelini aşamayan Türkiye, Letonya karşısına mutlak üç puan parolası ile çıktı. Ancak Avrupa futbolunun zayıf ülkesi Letonya, milliler karşısında maça hızlı başlayan taraf oldu. Üst üste duran top şansı yakalayan ev sahibi, bu pozisyonlarda tehlike yaratmasına rağmen skoru değiştirmeyi başaramadı. Türkiye’nin ise yokları oynadığı ilk 45 dakika golsüz eşitlik ile sona erdi. 

İkinci yarıya istekli başlayan Türkiye, maçtaki ilk önemli gol pozisyonuna 51. dakikada girdi. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu’nun şutu, az farkla auta çıktı. İkinci yarının ilerleyen bölümlerinde oyunun temposu, her iki takımın birbirlerine yaptığı fauller sebebiyle oldukça düştü. Maçın seyrini değiştiren takım ise Letonya oldu. 70. dakikada Roberts Savaļnieks’in sağ kanattan ceza sahasına kestiği sert top, Merih Demiral’ın ters vuruşu sonucu ağlar ile buluştu ve ev sahibi, sürpriz bir şekilde öne geçti. Türkiye’de ise ikinci yarıda oyuna dahil olan Serdar Dursun, hücum hattına hareketlilik getirdi. İlk milli maçına çıkan Serdar, 75. dakikada da attığı gol ile Türkiye’yi maça yeniden ortak etti. Cengiz Ünder’in ortasında kafa vuruşunu yapan 29 yaşındaki futbolcu, böylelikle milli kariyerine gol ile başlamış oldu. Ay-Yıldızlılar, karşılaşmanın kalan dakikalarında oyunu domine eden taraftı. Üst üste gol pozisyonlarına girmeye başlayan Türkiye, bu bölümde kaleci Roberts Ozols’u geçemedi. Müsabakanın beraberlik ile tamamlanacağı düşünülürken sahneye Uğurcan Çakır ve Burak Yılmaz ikilisi çıktı. Kalesinden açılarak Letonya’nın pozisyonunu başlamadan bitiren Uğurcan, uzun bir pas atarak meşin yuvarlağı Burak ile buluşturdu. Savunmanın arkasına sarkmak isteyen tecrübeli forvet, Kaspars Dubra’nın müdahalesi ile yerde kaldı. VAR incelemesi sonrasında İsveçli hakem Andreas Ekberg penaltı noktasını işaret etti. 90+9. dakikadaki penaltı atışını gole çeviren Burak Yılmaz, Türkiye’ye galibiyeti getirdi. 

Letonya’yı 97 yıllık aranın ardından mağlup eden Türkiye, puanını 15’e yükseltti ve grup ikinciliği umutlarını sürdürdü.

Serdar Dursun’un beraberliği getiren golü:

Burak Yılmaz’ın galibiyeti getiren golü:

Letonya-Türkiye karşılaşmasının özet görüntüleri:

Türkiye A Milli Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Letonya galibiyetinin ardından gözyaşlarına engel olamadı:

FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda sekizinci hafta maçlarında alınan skorlar:

FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda sekizinci haftanın ardından oluşan puan durumu:

https://twitter.com/MilliTakimlar/status/1447679823564967938?s=20

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.