Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cinsel saldırı suçlamaları ile yargılanan Manchester City’li futbolcu Benjamin Mendy’nin serbest kalma talebi reddedildi

Dört tecavüz ve bir cinsel taciz suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan Manchester City’nin Fransız futbolcusu Benjamin Mendy’nin 25 Ağustos tarihinde yaptığı kefalet başvurusu reddedilmiş, 10 Eylül’deki duruşmada ise tutukluluğu 24 Ocak’a kadar uzatılmıştı. Bir kez daha serbest kalma talebinde bulunan Mendy’nin başvurusu yine reddedildi. 

Benjamin Mendy, hapishanede kalmaya devam edecek

2020 Ekim ve 2021 Ağustos tarihleri arasındaki dört tecavüz ve bir cinsel saldırı suçlamasıyla gözaltına alınan Benjamin Mendy, geçen günlerde üçüncü kez serbest kalma talebinde bulundu. Yedi haftadır cezaevinde bulunan Fransız futbolcunun bu talebi, Chester’daki mahkeme tarafından bir kez daha reddedildi. Mendy’nin suçlarını itiraf etmesi veya reddetmesi için 15 Kasım’da ise ön duruşma yapılacak. Soruşturması devam ettiği için Manchester City tarafından süresiz kadro dışı bırakılan Mendy, Liverpool’daki HMP Altcourse hapishanesinde gözaltında tutulmaya devam edecek.

Mendy hangi suçlamalar ile karşı karşıya?

Benjamin Mendy, 2020 Ekim ve 2021 Ağustos tarihleri arasında dört tecavüz ve bir cinsel saldırı ile suçlanıyor. İddiaya göre olaylar, Mendy’nin Prestbury’deki evinde gerçekleşti

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler