Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MHP lideri Devlet Bahçeli: “CHP’nin gizli gündeminde anayasanın ilk dört maddesini kaldırmak esastır”

Partisinin grup toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasının büyük bölümünde muhalefeti eleştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na anayasa hakkında beş soru yönelten Bahçeli, CHP’nin, anayasanın ilk dört maddesini değiştirmeyi amaçladığını söyledi. Güçlendirilmiş parlamenter sistem için görüşmelerde bulunan muhalefet partilerine de yüklenen MHP lideri, muhalefeti dürüst davranmamakla suçladı. Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“CHP’nin gizli gündeminde anayasanın ilk dört maddesini kaldırmak esastır”

CHP’yi hedef alan Devlet Bahçeli, “CHP’nin Abant toplantısı, zilletin tehlikeli yol haritasının kavşak noktalarını açığa vurdu. Abant toplantısının tavsiyesi kimden geldi? Özerklik ve federasyon gayesi CHP’ye nüfuz etmiştir. CHP’nin gizli gündeminde anayasanın ilk dört maddesini kaldırmak esastır” dedikten sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na şu beş soruyu yöneltti: 

“Anayasadan Atatürk’ü çıkarmayı düşünüyor musunuz?”

  1. “Anayasadan Atatürk’ü çıkarmayı düşünüyor musunuz?
  2. Anayasaya hâkim olan Türk ismini tasfiye etmeyi planlıyor musunuz?
  3. Türk vatandaşlığı kavramı yerine anayasal yurtseverlik, Türkiye yerine ülke, Türkiye Devleti yerine cumhuriyet, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yerine ‘Türkiye Cumhuriyeti insanı’ kavramlarının getirilmesini amaçlıyor musunuz?
  4. Demokratik muhalefet diyerek TİP’i, HDP’yi yanınızda ve yörenizde görüyor, bunlara kucak açıyor musunuz?
  5. Terörist Demirtaş’ı hâlâ savunuyor, ona elçiler yolluyor musunuz?”

“Bu sorulara ya ‘evet’ diyeceksin ya da ‘hayır’. Boş kâğıt vermen halinde bütün sorulara ‘evet’ dediğin anlaşılacaktır. Siyasi cinayet işlenebilir masallarını geç.”

“Zillet ittifakının hesaplarını tarumar edeceğiz”

Devletin idari yapısının değiştirilmeye çalışıldığını ve buna karşı duracaklarını söyleyen Bahçeli, “Türkiye’de etnik bölücülüğe statü ve kimlik kazandırmak maksadıyla devreye giren zillet ittifakının hesaplarını tarumar edeceğiz. Anadilde eğitim, devlet yapısının yeni esaslara bağlanması, anayasal teminat altında yeni bir ortaklık devleti kurulması, genel siyasi af ve İmralı canisine özgürlük talepleri etnik kimliklerle bölücü siyasetin kızışması karşısında Cumhur İttifakı olarak tek nefes, tek yürek olacağız” diye konuştu.

“Bu sorun etnik bölünmeyi amaçlayan silahlı terör sorunudur”

MHP lideri, Türkiye’nin çözmek için uğraştığı sorunun demokratik taleplerle ilgisi olmadığını iddia ederek şunları söyledi: “Türkiye’nin karşısına çıkarılan güvenlik ve bölücülük sorunu özü itibarıyla bir demokratik hak talebi, bireysel özgürlük, çoğulcu demokrasi ve siyasal katılım sorunu değildir. Bu sorun etnik bölünmeyi amaçlayan silahlı terör sorunudur.”

“Muhalefet partileri HDP’yi masa altında tutarak sözde uzlaşmaya varlıklarını açıkladılar”

CHP’nin ardından diğer muhalefet partilerine de ağır sözlerle yüklenen Bahçeli, güçlendirilmiş parlamenter sistem için görüşen partileri dürüst davranmamakla suçladı. Son dönemde muhalefet partileri arasındaki görüşmelerin ve ziyaretlerin hızlandığını vurgulayan Bahçeli, “Zillet ittifakının kurduğu kumar masasında kartlar açık oynanmaktadır. Bu masada hile vardır. Zillet ittifakını oluşturan partiler gün aşırı birbirlerini ziyaret edip yoklama yapıp hava kokluyorlar. Ancak arka kapıda birbirlerine tuzak kuruyorlar. Toplanıp toplanıp dağılıyorlar. Ne dedikleri belli değil. Güçlendirilmiş parlamenter sistem için Meclis’te üçüncü kez bir araya geldiler. HDP’yi masa altında tutarak sözde uzlaşmaya varlıklarını açıkladılar. Uzlaşmak için irade lazım. Bunların neresi dürüst?” dedi.

“Müttefik ülkenin PKK kamplarında aradığı nedir?”

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Suriye’deki varlığını eleştiren ve PKK ile işbirliği yaptığını belirten Bahçeli, konuya ilişkin şunları söyledi: “ABD yönetimi, Türkiye’nin Suriye’deki varlığını ulusal çıkarlarına ciddi tehdit görüyormuş. PKK’ya silahları kimler vermektedir? Müttefik ülkenin PKK kamplarında aradığı nedir? Tehdit Türkiye’nin Suriye’deki varlığı değil, ABD’nin cinayet planları, terör örgütleri ile eylem birliğine girmesidir.”

“Bizim milletle, cumhuriyetle, ortak değerlerle hiçbir zaman sorunumuz olmamıştır”

Dış güçlerin Türkiye’nin önünü kesmek için tetikte olduğunu iddia eden MHP lideri, ”Küresel aktörler açısından yükselen milliyetçiliğin kırılması, farklılıkların kaşınması, federal devletler oluşturulması melun bir hedef olarak her zaman güncelliğini korumuştur” dedi.

MHP’nin, Türkiye’nin milli birliğinin ve toplumsal huzurunun temel harcı olduğunu söyleyen Bahçeli, açıklamalarını şu cümlelerle sonlandırdı: “MHP, herkesin istediği şablona sokabileceği bir parti değildir. Bizim milletle, cumhuriyetle, ortak değerlerle hiçbir zaman sorunumuz olmamıştır. MHP, Türkiye’yi çatışma ortamına çekmeye çalışanlara geçit vermeyecek yegâne güçtür.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.