Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen hakkında açılan “cumhurbaşkanına fiili saldırı” davasında görevsizlik kararı verildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen hakkında açılan “cumhurbaşkanına fiili saldırı” davasında mahkeme, görevsizlik kararı verdi. Adliye önünde “Büyüyor inatçı kavgamız, haklıyız kazanacağız” pankartı açmak isteyen CHP’li vekillere polis müdahale etti. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Adalet talebinden neden rahatsızsınız? Emniyetin tavrı hukuki değil siyasi” diyerek müdahaleye tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen hakkında “21 Soruda FETÖ’nün Siyasi Ayağı” kitapçığı nedeniyle hazırlanan iddianame kabul edilmiş ve Gökçen’in “iftira” suçunu işlediği ve söylemlerinin “cumhurbaşkanına fiili saldırı” kapsamında olduğu öne sürülmüştü. Gökçen’e yönelik “cumhurbaşkanına fiili saldırı” suçlamasıyla açılan davanın duruşması bugün görüldü ve mahkeme, görevsizlik kararı verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Bu yargılamanın olması bile çok komik bir olay ama öyle veya böyle bir şekilde adalet yerini bulacak. Biz; hak, hukuk, adalet diyoruz” dedi. Avukat Celal Çelik de “Sayın Cumhurbaşkanına yönelik eleştirel değerlendirmenin fiili saldırı gibi absürt bir suçlamaya konu olamayacağını mahkeme hüküm altına almış oldu” diye konuştu.

Duruşmayı takip eden CHP heyeti, Ankara Adliyesi önünde açıklamada bulundu. Açıklamaya, Gökçen’in yanı sıra, genel başkan yardımcıları Seyit Torun ve Onursal Adıgüzel ile CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Süleyman Bülbül, Fethi Açıkel, Mehmet Göker, Ali Şeker, Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve CHP’nin avukatı Celal Çelik katıldı.

“Parti devleti değiliz”

Adliye önünde “Büyüyor inatçı kavgamız, haklıyız kazanacağız” pankartı açmak isteyen CHP’li vekillere polis müdahale etti. İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Adalet talebinden neden rahatsızsınız? Emniyetin tavrı hukuki değil siyasi” diyerek müdahaleye tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Tanal, şunları söyledi:  

 “Mahkemenin hatasını kabul ettiği davanın duruşması sonrası polis, partimizin adalet pankartının açılmasını engellemeye çalıştı. Parti devleti değiliz! Adalet talebinden neden rahatsızsınız? Emniyetin tavrı hukuki değil siyasi.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.