Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener: “İlk sandıkta Sayın Erdoğan ve bu ucube sistemi gidecek, sıkı dur Sayın Erdoğan, başbakan geliyor”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün (13 Ekim) partisinin grup toplantısında konuştu. Parti olarak ürettikleri çözüm önerileri ile iktidara hazır olduklarını belirten Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Sıkı dur Sayın Erdoğan, başbakan geliyor” diyerek seslendi. İlk seçimde iktidarın değişeceğini savunan Akşener’in gündeminde doğalgaz ithalatı ve Paris İklim Anlaşması da vardı. Meral Akşener’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

“10 Ekim terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum”

İYİ Parti lideri sözlerine, Ankara’nın başkent oluşunun yıldönümünü kutlayarak ve cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak başladı. Hemen ardından ise 10 Ekim Ankara Garı katliamında hayatını kaybedenleri anarak, “Pazar günü bir büyük acının, 10 Ekim Ankara tren garı terör saldırısının yıldönümüydü. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi. 

“Erdoğan’a B vitaminini ihmal etmemesini ve basketbol oynamaya çalışmak yerine sudoku çözmesini tavsiye ediyorum”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Muhalefet, Türkiye’nin bu salgın sürecini çok daha başarılı bir şekilde yönetmesini sağlayacak tek bir teklif dahi getirmedi” sözlerini hatırlatan Akşener, salgın boyunca sundukları politika önerilerini dile getirdi. Karantina ilan edilmesi, işyerleri kapanmak zorunda olan işletme sahipleri ve işçiler için 2021 yılı bütçesinde ödenek ayrılması, kredi başlangıç ve yapılandırma ödemelerinin bir ay uzatılması gibi önerilerde bulunduklarını belirten Akşener, Erdoğan’a şöyle seslendi: “Her seferinde, ‘Bizim çözüm önerilerimiz, mirî maldır (devlet malı, hazine malı) alın, uygulayın. Yeter ki, milletimizin çilesi bitsin, memleket düze çıksın’ dedik. Maalesef Sayın Erdoğan, şimdi bunları hatırlamakta güçlük çekiyor. Bu vesileyle kendisine B vitaminini ihmal etmemesini ve basketbol oynamaya çalışmak yerine, sudoku çözmesini tavsiye ediyorum.”

“Biz milletimize musluklardan tertemiz su içireceğiz, sen doğamızı katleden Kanal İstanbul saçmalığından vazgeçecek misin?”

Partisinin ürettiği çözümlerle iktidarın politikalarının tamamen zıt olduğunu belirten Akşener, konuşmasına şöyle devam etti: “İktidara geldiğimizde elektrikli araçlardaki ÖTV’yi sıfırlayacağız. Peki sen elektrikli araçlardan, üç kat fazla vergi almaya devam edecek misin? Türkiye’nin enerjisinin yarısından fazlasını, yenilenebilir enerjiden sağlayacağız. Peki sen, dere yataklarına HES kurmaktan vazgeçecek misin? Biz müfredata doğa ve hayvan sevgisine yönelik, dersler koyacağız. Peki sen, yangında telef olan canlara, ‘beyaz et’ demeye, devam edecek misin? Biz milletimize musluklardan tertemiz su içireceğiz. Peki ya sen, doğamızı katleden Kanal İstanbul saçmalığından, vazgeçecek misin?”

“Sıkı dur Sayın Erdoğan, başbakan geliyor”

İYİ Parti’nin vaatte bulunmak yerine çözüm önerisi ortaya koyduğunu belirten Akşener, güçlendirilmiş parlamenter sistemin de bir çözüm önerisi olduğunu söyledi. İlk seçimlerde iktidarın değişeceğini söyleyen İYİ Parti lideri, “Ortaklarınla sürdüğünüz sefaya son verip hizmet nasıl yapılırmış, ülke nasıl yönetilirmiş, cümle âleme göstermeye geliyoruz. Bu ucube sistemin devri artık bitti. Sıkı dur Sayın Erdoğan, başbakan geliyor. İlk sandıkta Sayın Erdoğan ve bu ucube sistemi gidecek. Milletimizden yetkiyi alacağız ve Türkiye iyileşecek“ diye konuştu.

“Putin’le kurduğun kankalığa rağmen, bu doğalgazı neden bu kadar fahiş bir fiyata alıyoruz?”

Küresel çapta enerji krizi yaşandığını vurgulayan Akşener, Türkiye’nin yanlış dış politikası neticesinde doğalgazı en pahalıya satın alan ülkelerden biri olduğunu söyledi. Almanya ve Bulgaristan’ın da Rusya’dan aynı doğalgazı aldığını ama yüzde 40-50 civarında daha ucuza ithal ettiğini belirten Akşener, “Peki, bizim aldığımız gaz, daha mı kaliteli? Hayır. Almanya ve Bulgaristan’ın kişi başına düşen milli geliri bizden daha yüksek. Henüz bu ülkelerin yöneticilerinin ağzından, ‘Dostum Putin’ çıktığını duymadık. Birlikte dondurma tadımı yaptıklarını da görmedik. Nükleer enerji programını Rusya’ya bağlayan da, S-400’lere talip olan da, ‘Sınırlarımızdan boru hattı geçir’ diyen de biziz. Putin’le kurduğun kankalığa rağmen, bu doğalgazı neden bu kadar fahiş bir fiyata alıyoruz? Bu dost kazığını niye yiyoruz?” diye sordu.

“Erdoğan’ın kişisel kaprisleri yüzünden memleketimizin çok önemli altı yılı heba oldu”

Meral Akşener’in gündeminde, 2016 yılında imzalandıktan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) geçen hafta kabul edilen Paris İklim Anlaşması da vardı. Anlaşmanın onaylanması çağrısını uzun zamandır tekrarladıklarını belirten Akşener, Erdoğan’ın bu konudaki görüşlerinin bir anda 180 derece değiştiğini savundu: “‘Paris İklim Anlaşması’nı acilen onaylayın’ dediğimizde, ‘Paris Anlaşması’nı temel alıp, Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerimizi, hedef alacaklar. Türkiye, daha zor durumda kalacak’ demişlerdi. Ne değişti de Sayın Erdoğan bir anda 180 derece dönmeye karar verdi? Aslında Paris İklim Anlaşması’nın bunlarla ilgisi zaten yoktu. Erdoğan’ın kişisel kaprisleri yüzünden memleketimizin çok önemli altı yılı heba oldu. Ne diyelim, geç olsun, güç olmasın.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.