Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener, “siyasi cinayetler” tartışması hakkında konuştu: “Kılıçdaroğlu, duyumları ciddi olduğu için kamuoyu ile paylaşmıştır”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı, Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi’nde ziyaret etti. İki lider görüşme sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği “siyasi cinayet iddiası” hakkında konuşan Akşener, Kılıçdaroğlu, duyumları ciddi olduğu için kamuoyu ile paylaşmıştır” dedi ve savcılar tarafından bilgilerin kaynağının sorulması gerektiğini söyledi. Akşener’in konu hakkındaki açıklamaları şöyle:

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmedim ve neye istinaden böyle bir konuşma yaptı bilmiyorum”

“Sivil alanlardan zaman zaman herkese bu tür duyumlar ve bilgiler gelir. Erdoğan başbakan iken, suyunun zehirli olduğu iddiaları ortaya saçılmıştı. O zehirleme iddiasında olanların kim olduğunu hiç öğrenemedik. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmedim ve neye istinaden böyle bir konuşma yaptı bilmiyorum.”

“Kılıçdaroğlu, duyumları ciddi olduğu için kamuoyu ile paylaşmıştır”

“Sayın Kılıçdaroğlu bu ülkenin ana muhalefet partisinin genel başkanı. Kendisine böyle duyumlar ciddiye alınacak biçimde geliyordur ki kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bu duyumların ciddiye alınmasının yolu, kendisine bu bilgilerin kaynağının sorulmasından geçer. Onu yapacak olan da cumhuriyet savcılarıdır. Dedikodu yapmak, FETÖ taktiği diyerek hafifletmeye gayret etmek bir içişleri bakanına yakışmaz.”

“Soylu’ya sorduğumuz sorulara cevap alamadık”

“Durup dururken Türkiye bu konuyla ilgili alev dalgası ile karşı karşıya kaldı. İçişleri Bakanı Soylu’nun bir mülakatını okudum. PKK terör örgütünün bir genelgesini ele geçirdiklerini, bu genelgede hem İYİ Parti’nin hem CHP’nin hem HDP’nin adının geçtiğini, HDP’ye yol haritası çizen bir genelge olduğunu söyleyen bir beyanattı. Bununla ilgili sorduğumuz sorulara cevap alamadık.” 

“Böyle bir istihbarat bilgisinin, tecrübeli bir içişleri bakanı tarafından açıklanması ayrı bir soru işaretidir”

“Terör örgütleri konusunda çalışmış bir hocayım. Terör örgütleri eskiden yazılı iş bırakmazdı. Demek ki çözüm sürecinde PKK ile masaya oturulduğu için artık resmi yazılar yazılmaya başlanmış. Böyle bir istihbarat bilgisinin tecrübeli bir içişleri bakanı tarafından açıklanması ayrı bir soru işaretidir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.