Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ayhan Bilgen ile Alternatif Siyaset (15): “Bilimsel bilgiye sırtını dönen siyaset, çözüm üretemez”

Alternatif Siyaset“in 15. bölümünde Ayhan Bilgen, bilgi felsefesi-siyaset felsefesi ilişkisi konularını ele aldı. Eleştirel akıl ve siyaset ilişkisini değerlendiren Bilgen, “Siyasetin bilimden etkin bir şekilde faydalanabilmesi ya da bilimin siyasete yol göstermesi açısından son derece önemlidir” dedi. Bilginin değil şöhretin, popülaritenin daha önemli hale geldiğini belirten Bilgen, bilgiye değer verilirse bilgiye dayanan siyasetin de daha etkin olacağını söyledi. Bilgen, bilimle siyaset ilişkisi hakkında şöyle konuştu: “Bilimle siyasetin ilişkisi hem siyasetbiliminin kendisi açısından önemli hem de diğer bilim dallarıyla siyaset arasında bağın kurulması, siyasetin bilimden etkin bir şekilde faydalanabilmesi ya da bilimin siyasete yol göstermesi açısından son derece önemlidir. Ancak ne yazık ki günlük hayatta siyaset bilime sırtını dönmeyi, bilgiden uzak durduğunda daha kolay bir başarı elde edeceği varsayımını esas alır. Evrensel kabule dönüşmüş bilgiyi bile yok sayan bir anlayıştan bahsediyoruz. Ülke yönetimi ve idarede bilgiye sırt dönmenin maliyeti çok ağırdır. Temel bilgileri, gerçeklikleri yok saydığınız da ve kendinize göre gerçekler, teoriler icat etmeye başladığınızda gerçek olanla açılan ara siyasete kaybettirir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.