Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bayern Münih’in futbolcusu Lucas Hernandez’in, eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle aldığı hapis cezası kesinleşti

Almanya Bundesliga ekibi Bayern Münih’te forma giyen Fransız futbolcu Lucas Hernandez‘in, eşi Amelia de la Osa Lorente’ye şiddet uyguladığı gerekçesiyle aldığı altı aylık hapis cezası kesinleşti. 

Lucas Hernandez, 19 Ekim’de mahkemeye çağırılacak

Bayern Münih’in savunma oyuncusu Lucas Hernandez’in 2017 yılında eşi Amelia de la Osa Lorente’ye şiddet uyguladığı gerekçesiyle aldığı altı ay hapis cezası kesinleşti. Hernandez’in Atletico Madrid’de oynadığı dönemde, 3 Şubat 2017 tarihinde, eşi ile sokakta kavga etmesi sonrasında “toplum içinde aile içi şiddet” suçlamasıyla her iki taraf hakkında da suçlamada bulunuldu. Ancak mahkemenin kendilerine verdiği altı aylık uzaklaştırma cezasına uymayan çiftin cezalarına rağmen balayına gittikleri tespit edildi. Hernandez ise dönüşte Madrid Havaalanı’nda gözaltına alınıp ardından serbest bırakıldı.

Öte yandan 2019 yılında da farklı bir suçtan ceza alan Fransız futbolcunun mahkemeye yaptığı temyiz başvurusu da reddedildi. Mahkeme kararına göre 19 Ekim’de cezası başlayacak olan Lucas Hernandez’in kısa bir süre içinde kendi seçeceği İspanya’daki bir cezaevine teslim olması gerekiyor. Hernandez, istediği bir cezaevine gönüllü olarak girişinin belirlenmesi için 19 Ekim’de mahkemeye çağrılacak. 

Lucas Hernandez kimdir?

2014 yılında İspanya La Liga ekiplerinden Atletico Madrid forması altında futbol kariyerine başlayan Lucas Hernandez, burada gösterdiği performans ile Bayern Münih’e transfer oldu. Bundesliga temsilcisi, Fransız futbolcuyu 80 milyon euro karşılığında kadrosuna kattı. Fransa Milli Takımı’nın formasını 29 kez giyen Hernandez, ülkesi ile 2018 FIFA Dünya Kupası’nda mutlu sona ulaşmayı başardı. Hernandez, geçen hafta sonu Fransa ile UEFA Uluslar Ligi’ni kazandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.