Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elif Key ile Amerikan Rüyası (24): “Rikers Adası’ndaki ıslahevinde insanlık krizi yaşanıyor” – İnan Temelkuran ile söyleşi

ABD’nin en kötü şöhretli ıslahevine ev sahipliği yapan New York’taki Rikers Adası’nda son dokuz ayda 12 mahkûm öldü. Rikers Adası’nın koşulları o kadar sertleşti ve her geçen gün o kadar götüye gidiyor ki burada çalışan gardiyanlar ve sağlık personeli işe gelmeyi reddetmeye başladı. Hapishanenin 2027’de kapatılması planlanıyor ancak son günlerde aktivistler, hukukçular ve buranın durumunu yakından takip eden medya, Rikers Adası’ndaki insanlık krizinin nasıl çözüleceğini sorguluyor. Senarist, yazar İnan Temelkuran ile Rikers Adası özelindeki sorunları ve ABD genelindeki hukuk ceza sisteminin sistemik ırkçılığını konuşuyoruz. Temelkuran, bu sorunun dünden bugüne bakarak incelenmesi gerektiğini, bugün dahi beyazlarla siyahların yasalar karşısında eşit cezalandırma usullerine tabi tutulmadığını anlatıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.