Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope özel haber – Sızdırılan TÜGVA belgelerinde yolsuzluğu örtbas mesajlaşmaları: “TÜGVA’lı yolsuzluk operasyonunda açığa alınmış, acil tedbir alalım”

Türkiye Gençlik Vakfı’yla (TÜGVA) ilgili olarak sızdırılan, TÜGVA Genel Başkanı Enis Eminoğlu’nun “İçeriden biri sızdırmış” dediği, eski TÜGVA yöneticisi Tamer Özsoy’un da “Gözlerimle gördüm” diyerek doğruladığı belgelerde, TÜGVA Çalışan Gençlik Kolları Başkanlığı görevinde bulunmuş olan Soner Çokyiğit’in WhatsApp yazışmaları da bulunuyor. 

“Acil tedbir alalım, vakfa zeval gelmesin”

Soner Çokyiğit ile ismi bilinmeyen bir şahıs arasında geçen ve Medyascope’un ulaştığı mesajlaşmada, Kahramanmaraş’taki bir yolsuzluk operasyonunda, TÜGVA Kahramanmaraş Çalışan Gençlik Başkanı’nın açığa alındığından, kişinin TÜGVA’lı olması sebebiyle vakfa zeval gelmemesi için acil önlem alınması gerektiğinden bahsediliyor. İlgili mesajlaşmalar şöyle:

Soner Çokyiğit kimdir?

Soner Çokyiğit’ten, İbn-i Haldun Üniversitesi’nin internet sitesinde TÜGVA’nın Çalışan Gençlik Koordinatörü olarak bahsediliyor.

Ayrıca Haber7.com adlı haber sitesinin 11 Kasım 2017 tarihli haberinde, TÜGVA’nın “Genç Yönetici Okulu” programı açılışında Soner Çokyiğit’in, TÜGVA Çalışan Gençlik Koordinatörü sıfatıyla, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın ardından konuşma yaptığı aktarılıyor.

Bunun yanında, basında çıkan bazı haberlerde, Çokyiğit hakkında dolandırıcılıktan dava açıldığı iddia ediliyor. 

TRT Haber internet sitesinde de 28 Haziran 2020’de yayınlanan “Çin’e bakır yerine kaldırım taşı gönderen 16 sanığa dava açıldı” başlıklı haberde Soner Çokyiğit’in ismi geçiyor.

TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu’nun ise Çokyiğit hakkında “TÜGVA’da gönüllü olarak görev yaptı” açıklaması bulunuyor. 

İsmail Bozdağ kimdir?

Konuşmalarda yolsuzluk operasyonu sebebiyle açığa alındığından bahsedilen İsmail Bozdağ’ın Facebook profilinde, 12 Haziran 2019’daki bir paylaşımında “TÜGVA İl Yönetimi olarak Kahramanmaraş Milletvekilimiz Ahmet Özdemir beyi ziyaret ettik” ifadelerini kullandığı görülüyor. 

Profilinin tanıtım bölümünde mesleğini “Kahramanmaraş İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nde İl Göç Uzmanı” olarak belirten Bozdağ’ın son paylaşımlarından biri, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’u ziyaretinden bir fotoğraf.

Kahramanmaraş’taki yolsuzluk operasyonu

WhatsApp konuşmasında yolsuzluk operasyonundan bahsedilirken iletilen linkte, Kahramanmaraş’ın yerel haber mecralarından Haber46.com’un 7 Temmuz 2019’daki “Çete üyelerinin Suriyeliler için gelen yardımları satarak yaklaşık 3.5 milyon TL değerinde gelir elde ettiği” ifadelerinin yer aldığı haber bulunuyor. 


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.