Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de çift maç haftası: Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes, haftayı kazanarak kapatmak istiyor

2021-2022 Turkish Airlines EuroLeague sezonunun ilk çift maç haftası içindeyiz. Üçüncü hafta dün (13 Ekim Çarşamba) oynanan maçlarla sona erdi. Üçüncü haftada ev sahibi dokuz takım da sahadan galip ayrıldı.

Temsilcilerimiz maçların ikinci yarılarında dağıldı

Bu sezon EuroLeague’in çetin deplasmanlarından biri olacak LDLC ASVEL karşısında, 19 sayılık farkı gören ve ilk devreyi 49 sayı atarak 14 sayı önde tamamlayan Anadolu Efes, ASVEL’e 75-73 mağlup olarak henüz galibiyetle tanışamadı. 11’i ikinci yarıda olmak üzere toplamda 20 top kaybı yapan, ikinci devrede 14 üçlük denemesinin yalnızca üçünde isabet bulabilen Anadolu Efes, tribün atmosferini arkasına alan ASVEL’in geri dönüşüne engel olamadı. Bu sonuçla Fransız temsilcisi lige üçte üçle başlayan üç takımdan biri olarak kaldı.

Anadolu Efes’te yine yüksek yüzdeyle 24 sayı üreten Vasilije Micic, etkileyici performansını sürdürürken MVP’ye eşlik eden isimler maça iyi başlayan Shane Larkin (15 sayı, 6 asist) ve Krunoslav Simon’un eksikliğinde takımın üretebilen üçüncü ismi konumunda olan Rodrigue Beaubois oldu. Kadrodaki tamamlayıcı oyunculardan iyi katkı alan ASVEL’de sezonun formda ismi Chris Jones’un 13 sayısının yanı sıra William Howard, Paul Lacombe, Kostas Antetokounmpo ve Matthew Strazel galibiyette rol oynadı. Elie Okobo, takımın 20 asistinin 10’unu yaptı.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Fenerbahçe Beko, ilk yarısında 27 sayı yediği maçın ikinci yarısında potasında toplam 57 sayı gördüğü maçta, ALBA Berlin’e deplasmanda 84-70 mağlup oldu. Devreye sekiz sayı önde giren Fenerbahçe Beko, yine Nando De Colo, Jan Vesely, Dysawhn Pierre gibi sorun çözücü oyuncuların sahada bir arada yer aldığı belirli anlar dışında hücumda üretmekte zorlandı. İkinci yarıda savunmadaki görüntü ise sezonun ilerisine dair alarm niteliğinde. Henry’nin maçın sonundaki üçlüğünü çıkarınca maç boyunca altı üçlük isabeti bulabilen Fenerbahçe’de De Colo’nun 15 sayı, 8 asistlik performansının ardından en skorer ikinci isim, pota altındaki eksiklerin arasında (Achille Polonara, Danilo Barthel) 12 sayı ile kendini gösteren Ahmet Düverioğlu oldu.

Sezonun ilk galibiyetini alan ALBA Berlin’de Luke Sikma yine sahada her işi yaptığı maçta 13 sayı, 9 ribaund, 5 asist, 3 top çalmayla oynadı. Takımın yeni transferi 23 yaşındaki uzun Oscar da Silva ikinci maçında da iyi bir görüntü çizerek 23 sayı ile oynarken Maodo Lo, ikinci yarıdaki performansın önemli pay sahiplerindendi.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Barcelona ve AX Armani Exchange Milan yoluna kayıpsız devam ediyor

Haftanın dikkat çeken ve uzatmalara giderek büyük heyecana sahne olan maçında Barcelona, sezona ikide ikiyle başlayan Olympiakos’u 79-78 mağlup etti ve yoluna kayıpsız devam etti. Kritik maçta sahne alan Nikola Mirotic 22 sayıyla oynarken takımın lideri olması beklenen bir diğer isim Nick Calathes, 9 sayı, 13 ribaund, 7 asistle triple-double’a göz kırptı. Beş ismin çift hanelere çıktığı Olympiakos’ta ise Kostas Sloukas, Sasha Vezenkov, Tyler Dorsey üçlüsü 38 sayı üretti.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

İlk yarıda 52 sayı üreterek 22 sayı fark yakalayan AX Armani Exchange Milan, evinde Maccabi Tel Aviv Playtika’yı 83-72 mağlup etti. Üçte üç yapan Olimpia Milan’da sezona iyi başlayan Devon Hall ve Dinos Mitoglou takıma önemli katkı sağladı. Üst üste ikinci maçını kaybeden Maccabi Tel Aviv’de iki eski Fenerbahçeli Derrick Williams ve James Nunnally toplam 35 sayı buldu.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Üçüncü haftanın sahasında kazanan diğer takımları UNICS Kazan, CSKA Moskova, Baskonia, Kızılyıldız ve Real Madrid oldu. UNICS Kazan Bayern Münih’i 73-70 mağlup ederek sezonun ilk galibiyetini alırken diğer iki Rus temsilcisinin karşılaşmasında CSKA Moskova, Zenit St. Petersburg’a sezonun ilk mağlubiyetini yaşattı (77-67). Panathinaikos OPAP’ı 81-79 mağlup eden Baskonia sezonun ilk galibiyetini alan bir diğer takım olurken Zalgiris Kaunas, yeni koçu Jure Zdovc’un ilk maçında deplasmanda Kızılyıldız’a 73-61 mağlup oldu. Haftanın yüksek skorlu maçlarından birinde Real Madrid, AS Monaco’yu 94-86 mağlup etti.

UNICS Kazan – Bayern Münih karşılaşmasının özet görüntüleri:

CSKA Moskova – Zenit St. Petersburg karşılaşmasının özet görüntüleri:

Baskonia – Panathinaikos OPAP karşılaşmasının özet görüntüleri:

Kızılyıldız – Zalgiris Kaunas karşılaşmasının özet görüntüleri: 

Real Madrid – AS Monaco karşılaşmasının özet görüntüleri:

Turkish Airlines EuroLeague’de üçüncü haftanın ardından puan durumu:

Turkish Airlines EuroLeague’de dördüncü hafta başlıyor

EuroLeague’de çift maç haftasının ikinci randevuları, dördüncü haftası bugün (14 Ekim) oynanacak dört maçla başlıyor.

Temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, bugün saat 20.45’te sahasında UNICS Kazan’ı konuk edecek. beIN Sports Haber’de yayınlanacak maç YouTube’dan izlenebilecek. Sezona çok zor bir fikstürle başlayan Anadolu Efes ise yarın (15 Ekim Cuma) AX Armani Exchange Milan deplasmanına konuk olacak. 

Turkish Airlines EuroLeague’de dördüncü haftanın fikstürü:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler