Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Zamanı gelmiş fikirden daha güçlü bir şey yoktur” mottosuyla yola çıkan basketbol efsanesi Erman Kunter, TBF başkanı seçimleri öncesi projelerini paylaştı

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanlığı’na aday olan efsane basketbolcu Erman Kunter, bugün (13 Ekim) İstanbul Point Hotel Barbaros’ta “Değişim – Oyunu Değiştir” temasıyla düzenlediği basın toplantısında, 4 Kasım’daki seçimler öncesi proje ve fikirlerini anlatıp, çalışma arkadaşlarını tanıttı.

Kunter basın toplantısında, rakipleri olan mevcut TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ve yine eski federasyon başkanlarından Harun Erdenay hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Üç adayız ve zor bir süreçten geçiyoruz. Yarışta yer alan bütün adaylara başarılar dilerim. Çok enteresan bir yarış olacak. Hidayet Türkoğlu 1997 yılında ilk kez benim tarafımdan A Milli Takım’a çağırıldı, sonra da bir dünya yıldızı oldu. Bu benim için gurur nedenidir. Diğer aday Harun Erdenay. Babası Kemal ağabeyin benim üzerimde çok emeği vardır. Basketbola İTÜ’de başladım. Kemal ağabeyle basketbolumu çok geliştirdim. O zamanlar sahanın kenarında top oynayan küçük bir çocuk, Avrupa’nın en önemli oyuncularından biri oldu, en skorer ismi oldu. Türkiye’nin bu iki önemli ismiyle yarışa çıktık. Bu olay benim için mutluluk verici. Basketbolun içinden gelen üç adayız. Her iki adaya da başarılar diliyorum.” 

Listesinde yer alan Efe Aydan, Ömer Araz, Canan Erdoğan ve Füsun Güler Uysal ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, “şeffaflık, liyakat, verimlilik ve katılımcılık” olarak dört ana ilke belirleyen Erman Kunter ve ekibi , 4 Kasım’daki seçimler öncesinde projelerini açıkladı.

Şeffaflık

Saydamlık ilkesiyle hareket edileceğini ve TBF’nin tüm gelir/gider tablolarının bağımsız kuruluşlar tarafından denetlenip halk ile paylaşılacağını belirten Kunter, kulüplerin üzerindeki bazı ekonomik yüklerin de federasyon tarafından üstlenileceğini belirtti.

Liyakat

Özellikle TBF, kulüpler ve diğer unsurlar arasındaki kutuplaşmayı bitirmek istediklerini belirten Kunter, değişimin; şeffaflık ve hak eden insanlarların hak ettiği görevlerde çalışacağı bir düzenle olacağının altını çizdi.

Verimlilik

Eğer TBF başkanı olursa, Türkiye’deki her çocuğun basketbol topuna dokunması için çalışacağını vurgulayan Kunter, Anadolu’nun en ücra köşelerini bile kuracağı oyuncu izleme ağı ile tarayacağını sözlerine ekledi. Fransa’daki örneklerden yola çıkarak, verimliliği artırmak için en önemli unsur olarak genç nüfusun spora yönlendirilmesi gerektiğini ve bunun için çalışacağını belirtti. Kunter’in ekibindeki eski milli basketbolcu Efe Aydan, basketbol lisesi ve gelecekteki basketbol üniversitesi projelerini basın mensuplarıyla paylaşırken, Yükseköğretim Kurulu ile birlikte hareket edeceklerini sözlerine ekledi.

Katılımcılık

Basketbolun, tüm paydaşlar ile birlikte büyüyeceğini belirten Kunter, tepeden inme kararların alınacağı düzenin biteceğini ve demokratik şekilde kulüplerin, medyanın ve izleyicilerin de fikirleriyle birlikte hareket edileceğini açıkladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu seçimleri, 4 Kasım günü gerçekleştirilecek. Hidayet Türkoğlu, Harun Erdenay ve Erman Kunter arasından seçilecek aday, TBF’nin yeni başkanı olacak.

TBF başkan adayı Erman Kunter ile ekibindeki isimler Füsun Güler Uysal, Efe Aydan ve Ömer Araz ile yaptığımız röportaj:

Yazan: Doğa Üründül

Kamera ve Kurgu: İbrahim Yayan

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.